Petak, 24 siječnja, 2020

Stručni tim MUP-a otkrio propuste zadarske policije

Nakon javno iznesenih optužbi majke pretučene 18-godišnjakinje u PU zadarsku je upućen stručni tim MUP-a sastavljen od službenika Unutarnje kontrole i Ravnateljstva policije da bi analizirali rad policije u tom slučaju. Izvanredni nadzor pokazao je da pojedini policijski službenici nisu pravodobno poduzeli sve zakonom propisane mjere i radnje.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je 31-godišnjak u kafiću u Zadru teško je pretukao 18-godišnju djevojku, a njezina majka je poslije javno kritizirala rad zadarske policije, optuživši ih za pokušaj prikrivanja. Nakon njezinih optužbi u PU zadarsku upućen je stručni tim MUP-a sastavljen od službenika Unutarnje kontrole i Ravnateljstva policije da bi analizirali rad policije u navedenom slučaju.

“Vezano uz postupanje policijskih službenika Policijske uprave zadarske povodom događaja u kojem je 31-godišnji hrvatski državljanin u noći 13./14. lipnja prijetio i nanio teške tjelesne ozljede 18-godišnjoj hrvatskoj državljanki, stručni tim Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu Kabineta ministra obavio je 21. i 22. lipnja 2018. izvanredni nadzor u Policijskoj upravi zadarskoj”, priopćio je MUP.

Nadzorom je utvrđeno, navode, da su “policijski službenici Policijske uprave zadarske, po saznanju o počinjenim kaznenim djelima Teška tjelesna ozljeda i Prijetnja, 14. lipnja 2018. godine nad počiniteljem proveli kriminalističko istraživanje, uhitili ga i predali pritvorskom nadzorniku te dostavili posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru”.

“Usprkos navedenom postupanju, prilikom nadzora je utvrđeno kako pojedini policijski službenici nisu pravodobno poduzeli sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice ovih kaznenih djela. Zbog navedenih propusta protiv njih će načelnik Policijske uprave zadarske poduzeti daljnje mjere radi utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti”, navodi se u MUP-ovu priopćenju.

“Nadzorom je također utvrđeno kako navedeni propusti, u konačnici, nisu utjecali na otkrivanje i uhićenje počinitelja te podnošenje odgovarajuće prijave nadležnom državnom odvjetništvu”, zaključuje se u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> POZADINA UBOJSTVA NA ZRĆU: ‘Moramo im stati na kraj, bande engleskih dilera dolaze ljeti da bi dilali drogu, a sve zato jer je legalno…’

>>> Legendarni nogometaš srpskom izborniku: ‘Tko će sada u Haag?’

>>> (VIDEO) BRAZILCI ISTUKLI SRPSKU OBITELJ: Pokazivali su srednji prst, spolni organ, a onda su pobijesnili

>>> MISLIO JE DA SMO ZABORAVILI: Policija na granici uhvatila srpskog ratnog zločinca

Komentari

Komentari