Subota, 4 travnja, 2020

Štromar o Košićevom pismu: Biskup je u rovu i puca iz njega

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar nije dao jasan odgovor na pitanje hoće li Boris Jokić nastaviti kurikularnu reformu.

– Tu reformu treba voditi na kvalitetan i stručan način i treba izabrati ljude koji su sudjelovali u takvim stvarima, koji su znanstvenici i koji znaju taj posao. I to nam je cilj. Da politika, ideologija, ne ulazi previše u dubinu takvih reformi – rekao je Štromar.
Na pitanje je li reforma Borisa Jokića bila dobar put odgovorio je da treba napraviti reviziju i krenuti od dobrog temelja.
– Siguran sam da će profesorica Divjak to odraditi na način koji treba, da će složiti put i ljude na način da mogu napraviti reformu obrazovanja kakvu zaslužuju naši građani – rekao je Štromar. Dodao je da je pročitao dio strategije obrazovanja, ali ne sve.
Rekao je da je na sjednici Vlade bila vrlo dobra atmosfera, posebno na užem kabinetu.

Kvalitetno se razgovara i očito je jedini cilj da Hrvatskoj bude bolje, uvažavaju se i prihvaćaju prijedloge jedni od drugih, rekao je, te dodao  da s premijerom Andrejem Plenkovićem ima dobru komunikaciju, da imaju različita razmišljanja, ali slična u velikoj većini te da se pokušavaju naći tamo gdje su slični.

Na pitanje misli li da vjeronauk treba biti u školama, rekao je da osobno može biti, ali da bi preporučio da bude prvi ili zadnji sat tako da onaj koji ne žele ići na vjeronauk nemaju rupu u sredini. Izrazio je sigurnost da će s HDZ-om razgovarati i o tome.
Na pitanje kako je pao izbor na Blaženku Divjak za ministricu obrazovanja, rekao je da Divjak to može, zna i hoće.
Štromar je rekao da treba izaći iz ideoloških rovova, a komentirajući pismo sisačkog biskupa Vlade Košića, koji je kritizirao koaliciju HDZ-a i HNS-a, rekao je da je biskup u jednom od tih rovova i puca iz njega.

– Naš je cilj ipak drugi, izađimo iz rovova – rekao je Štromar.

Rekao je da mu Plenković nije prigovarao zbog sudjelovanja u gay prideu. Možemo se pojavljivati bilo gdje, ali moramo promicati neke stvari – otvoreno i tolerantno društvo, rekao je Štromar, u današnjem intervjuu za N1

Foto:FaH

Komentari

Komentari