Petak, 7 kolovoza, 2020

STRAVA U ZATVORSKOJ BOLNICI U ZAGREBU: Mladić silovao vršnjaka s kojim je bio u istoj sobi

Doznaje se da su žrtva i silovatelj bili smješteni u sobu s još nekoliko zatvorenika, a istraga bi trebala pokazati jesu li oni vidjeli što se događalo pa odlučili to ignorirati ili su bili zastrašeni

U Bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj u Zagrebu, 14. veljače ove godine 26-godišnji je mladić silovao svoga vršnjaka, neslužbeno doznaju 24 sata.

“Županijsko državno odvjetništvo postupa po prijavi za predmetni događaj. Predmet se nalazi u fazi izvida, a sukladno Zakonu o kaznenom postupku, postupanje tijekom izvida je tajno. Podaci o istovjetnosti osobe protiv koje je podnesena kaznena prijava i podaci na temelju kojih se može zaključiti o istovjetnosti te osobe su službena tajna”, priopćili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Žrtva prijavila silovanje sljedećeg jutra

24 sata doznaju da su žrtva i silovatelj bili smješteni u sobu s još nekoliko zatvorenika, a istraga bi trebala pokazati jesu li oni vidjeli što se događalo pa odlučili ignorirati ili su na neki način bili zastrašeni. Također se neslužbeno doznaje kako su tu sobu tijekom večeri nekoliko puta obilazili pravosudni policajci, ali im se žrtva obratila tek sljedećeg jutra i prijavila silovanje.

Zagrebačka policija prijavu je zaprimila 17. veljače te potom provela kriminalističko istraživanje i protiv osumnjičenika podnijela kaznenu prijavu. U Zatvorskoj bolnici u Zagrebu izvršava se kazna zatvora izrečena punoljetnim muškarcima kojima je uz kaznu zatvora izrečena i sigurnosna mjera obveznog psihijatrijskog liječenja i obavlja se liječenje zatvorenika i maloljetnika u zatvorenim uvjetima.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> U Hrvatskoj preko 100.000 agresorskih vojnika prima mirovine
>>> Marcel Holjevac: Paljenje krnje u liku Pupovca je genocid, a ono 1991. u Vukovaru je bila satira?
>>> NEVJEROJATNO, HBK PROSVJEDUJE: Zabranjene sve misa na Bleiburškom polju
>>> TKO IMA NAJVIŠE ŠANSI? Analizičar analizira: ‘Kolinda izgubila kormilo, protiv jedne osobe joj je posebno teško’
Komentari

Komentari