Četvrtak, 9 srpnja, 2020

STRAŠNO: Muškarci će za nekoliko godina moći dojiti djecu

Znanstvenici koji rade na ovom poduhvatu najavljuju i moguće povećanje samih dojki kod muškaraca.

Novi komplet hormona koji će se uskoro pojaviti na tržištu u obliku koktela lijekova bi mogao omogućiti muškarcima da doje djecu, i to za samo nekoliliko godina.

Ova skupina medikamenata će kod muškaraca moći reaktivirati mliječne žlijezde.

Smatra se da će muškarci moći koordinirati uzimanje hormonskih lijekova s vremenom trudnoće svoje partnerice, što će dovesti do mogućnosti dojenja neposredno nakon rođenja djeteta, prenosi Klix.

Iako ovo izgleda kao neobičan koncept, znanstvenici koji rade na ovom projektu smatraju kako će ovo omogućiti muškarcima da “pomognu” svojim partnericama te razvijaju međusobnu empatiju.

Iako još uvijek ova terapija nije testirana, komplet hormona za dojenje uključuje da muškarci primarno uzimaju hormon progestin jednom dnevno nakon otkrivanja da je njihova partnerica trudna. Progestin je inače derivat ženskog hormona progesterona koji potiče rad mliječnih žlijezdi.

Također, znanstvenici koji rade na ovom poduhvatu najavljuju i moguće povećanje samih dojki kod muškaraca zbog hormonske terapije.

Ovaj, kako ga mnogi zovu, revolucionarni set zasnovan je na istraživanju iz transrodnih zajednica gdje se navodi da muškarci koji uzimaju sličan režim lijekova mogu biti u stanju dojiti.

Prema pisanju portala Evoke, ovaj set bi mogao biti dostupan za pet do deset godina.

Komentari

Komentari