Četvrtak, 22 listopada, 2020

Stranci se pitaju: ‘Zašto Hrvatska ima tako čudan oblik?’

Jedan od korisnika društvene mreže Quora pitao je zna li netko zašto Hrvatska ima tako čudan oblik. Pomoći su mu pokušali mnogi pa je tako dobio različite odgovore.

Dok su mu neki objašnjavali kako je za nesvakidašnji oblik teritorija kriva bogata i dramatična povijest koja je prepuna ratova, drugi su mu odgovorili kako to nije ni bitno jer je Hrvatska svejedno jedna od najljepših zemalja svijeta. Nekolicina je pisala kako se o Hrvatskoj zna premalo, a upravo su Hrvati razlog zbog kojeg nije došlo do potpune invazije Turaka u Europu, prenosi večernji list

Zabavniju stranu ovog pitanja vidjeli su oni koji su napisali kako ih oblik Hrvatske podsjeća na zmaja ili pak lastavicu, a u komentarima se povela i kraća rasprava.

Dok neki Hrvatsku vide kao umiljatu lastavicu, drugima mentalitet države više odgovara onom snažnog zmaja. Hrvatska je zemlja koja je evoluirala, a više se ne nalazi tamo gdje je bila originalno jer je dosta zemlje izgubljeno ili pak dobiveno kroz povijest – jedini je odgovor stigao od Hrvata koji je rekao da je objašnjenje poprilično jednostavno.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Prava drama s koronom nas čeka tek na zimu? Lauc upozorio: ‘To nije nemoguće…’
>>> Stiže nova nevjerojatna korona-mjere? Pazite što bi nam mogli zabraniti…
>>> Njemačka mijenja pravila: Evo što to znači za ljude koji dolaze iz Hrvatske
>>> Kupnja iz ‘noćne more’: Dala je blagajnici 50 kuna ne sluteći što je očekuje
Komentari

Komentari