Ridvan Tahiri bivši je vojnik Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) čije ime srpskim ekstremistima izaziva nelagodu. Za njega se, naime, osim na Kosovu, jako dobro zna i u Srbiji i to iz perioda njihovog međusobnog, trogodišnjeg oružanog sukoba u kojem se Ridvan i te kako istaknuo.

“Srbi imaju podatke nas bivših vojnika, no ja za to ne brinem. U vrijeme njihovih provokacija nakon uhićenja Marka Đurića, direktora Ureda vlade Srbije za Kosovo, ja sam ih otvoreno pozvao da dođu. Kao turisti su dobro došli, ali ako žele rat – nema problema”, kazao je za naš portal Ridvan Tahiri i pokazao jednu od prijetnji “Srbskoj časti”.

“Ne bih želio da zaratimo sa Srbima, ali da se to dogodi, prvi bi se prijavio. Otišao bih na ratište bez riječi, baš kao i prvi put kada ni oca nisam pitao za dozvolu”, kaže naš 39-godišnji sugovornik iz kosovske Drenice koji smatra da mu je ratovanje u krvi.

“Sve bih dao da za vrijeme rata u Hrvatskoj nisam bio premlad. Sigurno bih bio jedan od dragovoljaca jer sam oduvijek sklon hrvatskom narodu. Zaista, obožavam Hrvatsku, a imamo i zajedničkog neprijatelja, kaže uz osmijeh istaknuti vojnik OVK-a koji sada radi na osiguranju VIP osoba.

Na pitanje, zašto je na Kosovu od strane svojih suboraca i prijatelja prozvan “Mali Gotovina”, Ridvan odgovara:

“Ante Gotovina je čovjek kakav se rijetko rađa. Heroj, vojnik, vrhunski strateg i vojskovođa. Moja jedina želja je da ga posjetim, stisnem mu ruku i fotografiram se s njim. Ljudi koji me poznaju čak će reći da sam opsjednut njime. Ali, zaista… Nadam se da u Hrvatskoj znate koliko vam vrijedi Gotovina”, oduševljen je Ridvan hrvatskim generalom.

S njim smo popričali i o albanskoj vojničini Bekim Berishi koji je za ratovanja u Hrvatskoj dobio nadimak “Šok”. Na Kosovu on je poznat kao “Abeja”, i jedan je od naslavljenijih junaka koji je ratovao u čak tri države. U Hrvatskoj je glasio za jednog od najvećih heroja koji je golim rukama vadio granate, a sam Bobetko je tvrdio da takvo što nikada prije nije vidio. O njemu Ridvan priča s divljenjem, no neprestano ističe kako je Gotovina “veći od najvećih”.

Iako mu je nadimak “Mali Gotovina”, Ridvan je zbog svog posla u vrhunskoj formi. Kaže da dosta vremena provodi u treninzima i antiterorističkim vježbama, a slobodno vrijeme koristi na druženje sa svojim djevojčicama Sarom (14) i Ranom (7).

Autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS JOŠ ZANIMATI <<<

>>> NESREĆA KRAJ MÜNCHENA Hrvat se kamionom zabio u tri vozila, izvlačili ga vatrogasci, samo čudom nitko nije mrtav
>>> Svađu u Vladi Srbije izazvala LGBT slikovnica iz Hrvatske: ‘To pod hitno treba zaustaviti!’
>>> Mirjana Hrga: ‘Novinarska nagrada Maji Sever je potvrda drugarskog sistema HND-a’
>>> Heroj dom. rata Vranić: Branitelji će otići zaštiti pravoslavnu obitelj -progonjenu od srpskih ekstremista i pupovčevog kadra!
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!