Utorak, 14 srpnja, 2020

STRAH I TREPET ZA ‘SRBSKU ČAST’: Bivšeg kosovskog vojnika zovu ‘Mali Gotovina’

Ridvan Tahiri bivši je vojnik Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) čije ime srpskim ekstremistima izaziva nelagodu. Za njega se, naime, osim na Kosovu, jako dobro zna i u Srbiji i to iz perioda njihovog međusobnog, trogodišnjeg oružanog sukoba u kojem se Ridvan i te kako istaknuo.

“Srbi imaju podatke nas bivših vojnika, no ja za to ne brinem. U vrijeme njihovih provokacija nakon uhićenja Marka Đurića, direktora Ureda vlade Srbije za Kosovo, ja sam ih otvoreno pozvao da dođu. Kao turisti su dobro došli, ali ako žele rat – nema problema”, kazao je za naš portal Ridvan Tahiri i pokazao jednu od prijetnji “Srbskoj časti”.

“Ne bih želio da zaratimo sa Srbima, ali da se to dogodi, prvi bi se prijavio. Otišao bih na ratište bez riječi, baš kao i prvi put kada ni oca nisam pitao za dozvolu”, kaže naš 39-godišnji sugovornik iz kosovske Drenice koji smatra da mu je ratovanje u krvi.

“Sve bih dao da za vrijeme rata u Hrvatskoj nisam bio premlad. Sigurno bih bio jedan od dragovoljaca jer sam oduvijek sklon hrvatskom narodu. Zaista, obožavam Hrvatsku, a imamo i zajedničkog neprijatelja, kaže uz osmijeh istaknuti vojnik OVK-a koji sada radi na osiguranju VIP osoba.

Na pitanje, zašto je na Kosovu od strane svojih suboraca i prijatelja prozvan “Mali Gotovina”, Ridvan odgovara:

“Ante Gotovina je čovjek kakav se rijetko rađa. Heroj, vojnik, vrhunski strateg i vojskovođa. Moja jedina želja je da ga posjetim, stisnem mu ruku i fotografiram se s njim. Ljudi koji me poznaju čak će reći da sam opsjednut njime. Ali, zaista… Nadam se da u Hrvatskoj znate koliko vam vrijedi Gotovina”, oduševljen je Ridvan hrvatskim generalom.

S njim smo popričali i o albanskoj vojničini Bekim Berishi koji je za ratovanja u Hrvatskoj dobio nadimak “Šok”. Na Kosovu on je poznat kao “Abeja”, i jedan je od naslavljenijih junaka koji je ratovao u čak tri države. U Hrvatskoj je glasio za jednog od najvećih heroja koji je golim rukama vadio granate, a sam Bobetko je tvrdio da takvo što nikada prije nije vidio. O njemu Ridvan priča s divljenjem, no neprestano ističe kako je Gotovina “veći od najvećih”.

Iako mu je nadimak “Mali Gotovina”, Ridvan je zbog svog posla u vrhunskoj formi. Kaže da dosta vremena provodi u treninzima i antiterorističkim vježbama, a slobodno vrijeme koristi na druženje sa svojim djevojčicama Sarom (14) i Ranom (7).

Autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS JOŠ ZANIMATI <<<

>>> NESREĆA KRAJ MÜNCHENA Hrvat se kamionom zabio u tri vozila, izvlačili ga vatrogasci, samo čudom nitko nije mrtav
>>> Svađu u Vladi Srbije izazvala LGBT slikovnica iz Hrvatske: ‘To pod hitno treba zaustaviti!’
>>> Mirjana Hrga: ‘Novinarska nagrada Maji Sever je potvrda drugarskog sistema HND-a’
>>> Heroj dom. rata Vranić: Branitelji će otići zaštiti pravoslavnu obitelj -progonjenu od srpskih ekstremista i pupovčevog kadra!
Komentari

Komentari