Zagreb, 26.08.2020. - U Ministarstvu unutarnjih poslova RH održana konferencija za novinare Stožera civilne zastite RH. Na fotografiji Krunoslav Capak. foto HINA/ PIXSELL/ POOL/ Robert Anić/ ml

STOŽEROV PLAN B: Nakon 21. prosinca…Stižu još strože mjere od ovih?

Podijeli

Sasvim sigurno je da ćemo imati mjere i za Božić. Plenković nam je ukrao Božić svojom neodlučnošću i svojom netransparentnošću mjera koje provodimo

Bivši ministar rada i predsjednik Demokrata Mirando Mrsić za N1 je komentirao nove mjere koje je donio Stožer.

“Vlada i Stožer kasne s mjerama, to je jasno. Ova velika smrtnost je cijena neuvođenja mjera na vrijeme. Sigurno je da su Vlada i Stožer zakasnili. Ovaj datum 21. prosinca je zavaravanje građana. Sasvim sigurno je da ćemo imati mjere i za Božić. Plenković nam je ukrao Božić svojom neodlučnošću i svojom netransparentnošću mjera koje provodimo”, kazao je Mrsić i prognozirao:

“Iza 21. prosinca morat ćemo još pooštriti mjere.”

Beroš je trebao provesti stres-test u bolnicama

“Problem je najednom i s testovima, tko je u Znanstvenom vijeću, tko je u sukobu interesa, tko je zaradio na koronakrizi… Zataškavanje problema u zdravstvenom sustavu ne donosi nikakve probleme i to građani vide kao nedosljednost Vlade. Umjesto da su rekli: ‘Imamo problema u bolnicama, ali riješit ćemo, jasno je da je pandemija veća nego što smo očekivali’, tu se onda vraćamo na ljeto kad je to trebalo predvidjeti. Umjesto da se slika s pjevačicom i ispija koktele, trebao je (ministar Beroš) provesti stres-test u bolnicama”, dalje je rekao Mrsić.

Rekao je i to da vrhunac pandemije tek predstoji, te kako smatra da mjere koje je sada Vlada donijela, neće tome pridonijeti.

“Smrtnost i koliko ljudi nam je na respiratoru, jedini nam je pokazatelj prolazi li pandemija. Nadam se da nećemo doći do situacije u kojoj su bili liječnici u Bergamu, da odlučuju koga će spašavati, koga neće”, kazao je Mrsić.

Mrsić polaže nade u cjepivo, ali je rekao i da mu je nedavno od covida-19 preminuo blizak prijatelj, koji je “bio dobrog zdravlja”.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> STIŽU KAZNE: 10.000 KUNA AKO ORGANIZIRATE PRIVATNO OKUPLJANJE KOD SEBE KUĆI!
>>> TVRDI DA JE VLASNIK ZDS: Izraelskom veleposlaniku ispostavio račun za korištenje pozdrava
>>> Kirurg Tomasović napao Stožer: Stvarno mora da sam glup i logički limitiran
>>> NEVJEROJATNO, POLICIJA STVARNO REAGIRALA? Muškarca iz Borova uhitili jer je na Fejsu dan pada Vukovara slavio kao ‘dan oslobođenja‘
Komentari

Najnovije