Srijeda, 2 prosinca, 2020

STOŽER SUTRA SPREMA NEŠTO VELIKO: U podne će održati press-konferenciju

Nacionalni stožer civilne zaštite sutra u podne će održati press-konferenciju.

S obzirom na to da Stožer već neko vrijeme nije držao konferencije za novinare, a Hrvatska je u posljednjih nekoliko dana zabilježila više od 500 novozaraženih dnevno, očekuje se da će u ponedjeljak biti najavljene nove, strože mjere.

Što se tiče Zagreba, koji već nekoliko dana zaredom bilježi oko 200 novozaraženih, prijedlog zagrebačkog Stožera jest da se uvede obaveza nošenja maski u svim zatvorenim prostorima, ali i dijelu otvorenih prostora na kojima nije moguće održati distancu od dva metra, prenosi N1

Konferenciju za novinare Nacionalnog stožera pratite UŽIVO u ponedjeljak od 12 sati

Premalo epidemiologa

– Zbog lokalne transmisije bolesti, predugog trajanja postupka pronalaženja kontakata zaražene osobe, iscrpljivanja epidemiologa i radi učinkovitijeg rada, epidemiolozi bi se trebali baviti isključivo oboljelima, a o kontaktima se trebaju brinuti liječnici obiteljske medicine. Ipak je epidemiologa stotinu u državi, a obiteljskih liječnika više od 2000 i svaki osiguranik bi trebao imati izabranog liječnika – kaže dr. Venus, inače i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije i član tamošnjeg Stožera civilne zaštite.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Stručnjaci upozorili: ‘Ako je ovo prva stvar koju radite ujutro, posjetite liječnika’
>>> MIŠETIĆ RASKRINKAO PUHOVSKOG: Objavljen Haški dokument, pogledajte što je točno svjedočio
>>> ‘Slobodan Milošević je živ!’ Šok u Srbiji: ‘Reći ću vam gdje se nalazi…’
>>> Kosor opisala neugodan susret u dućanu: Zamolila sam ga da se odmakne i stavi masku…
Komentari

Komentari