Subota, 8 kolovoza, 2020

STOŽER NEMOĆAN: Sirijac mora u samoizolaciju, kako ga natjerati da ju poštuje?

Na korona virus u Hrvatskoj je zasad pozitivno 38 osoba, a pod zdravstvenim nadzorom je 6300 ljudi. Nacionalni stožer civilne zaštite u 16 sati održao je konferenciju za medije na kojoj su potvrdili novi slučaj zaraze.

Novinari su između ostalog pitali šefa HZJZ-a Krunoslava Capaka i što je sa Sirijcem koji se nalazi u azilu u Porinu i koji je vraćen u Hrvatsku putem Dublinskog sporazuma jer se prvotno našao ovdje kada je prešao granicu. Muškarcu je navodno potvrđen korona virus, a on se ne pridržava izolacije.

– Vidim da ste bolji obaviješteni nego ja. Jučer navečer smo razgovarali telefonom s Crvenim križem i gradskim stožerom i saznali za taj slučaj. Radi se o Sirijcu koji je vraćen iz Austrije, na granici mu je propisana mjera samoizolacije koju je u Porinu jako teško provesti te se radi o nediscipliniranoj osobi. Ne znam je li uspio smještaj u karantenu, to ćemo provjeriti – rekao je Capak.

Muškarac je na kraju navodno ipak prihvatio propisanu mjeru.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> STOŽER ŠUTI O ZABRINJAVAJUĆEM PODATAKU: Policija poslala prve kazne od 8000 kuna za kršenje samoizolacije
>>> ‘TI PRLJAVI EUROPLJANI ĆE NAS SVE ZARAZITI: Ministar zdravstva izazvao skandal
>>> ZBOG VIRUSA NEĆEMO VIŠE RADITI 5 DANA U TJEDNU? Marić objavio: ‘Skraćivanje radnog tjedna je moguće u sljedećem koraku…’
>>> ‘Ako osjetite ove 3 ‘bezazlene’ stvari, možda ste i vi pokupili virus…’
Komentari

Komentari