Zagreb, 02.10.2020. - Sastanak Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske s predstavnicima glazbene industrije i ugostiteljstva na temu poduzimanja daljnjih mjera i aktivnosti vezanih za borbu protiv širenja koronavirusa. Na fotografiji Davor Božinović. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Stožer donio novu drastičnu mjeru: Uvodi se sljedeća obveza, a vrijedi za sve…

Podijeli

Oni koji dopremaju pomoć moći će, temeljem prethodne suglasnosti Stožera, ući u zemlju bez testa

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na današnjoj presici Nacionalnog stožera civilne zaštite objavio je novu odluku o režimu na granicama.

Obavezna i izolacija od 14 dana

“Donesena je nova odluka o granicama. Nova odluka je usklađena s preporukama vijeća, popis država koji je sastavni dio odluke donosit će HZJZ, a prema tim putnicima primjenjivat će se posebne epidemiološke mjere, što znači da će pri ulasku u Hrvatsku morati pokazati negativan test, a određena je i izolacija od 14 dana. Karantena se može skratiti na sedam dana ako osoba sama obavi PCR.

Zbog povećanog broja osoba koje putuju s ciljem dopremanja pomoći uvedena su posebna pravila te će isti moći ući u Hrvatsku temeljem prethodne suglasnosti stožera bez testa, prenosi Danas.hr

Putnici koji ulaze u Hrvatsku iz trećih zemalja imat će slične uvjete kao oni koji putuju iz EU-a, ali po dolasku iz tih zemalja zbog neodgodivih razloga, ulazak će se ograničiti na maksimalno 12 sati”, rekao je Božinović.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> MA KAKAV KRAJ: Struka tvrdi, stigao je 3. val korone! Evo što nas sada čeka…
>>> ŠTRBAC I DALJE SANJA KRAJINU: “Krajina u budućnosti”, pogledajte što je objavio u beogradskoj “Politici”!
>>> PETRINJA: Branitelj se ubio aktiviranjem ručne bombe!
>>> Imali ste koronu, ali bez simptoma? Upravo su stigle uznemirujuće vijesti…
>>> Kako su migranti u BiH u tri godine skupili 5,8 milijuna maraka ako nemaju dokumente
Komentari

Najnovije