Na početku HRT-ove emisije “Nedjeljom u dva” Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke – reformisti, kazao je kako smatra da će on uvijek biti političar i da političari ne bi trebali imati dobnu granicu do koje bi mogli biti aktivni.

– Sreo sam potpuno jednak postotak pametnih i bedastih, poštenih i nepoštenih, vrijednih i lijenih i među ljudima s 25 godina i među onima sa 70. Razlika je u tome, vjerojatno, što s godinama neke stvari gledaš s malo više širine i malo mirnije, rekao je Čačić.

Govorio je i o razočaranju u ljude. Kazao je da nikada iz vlastitih ambicija nije nekomu zabio nož u leđa te pritom spomenuo Nikicu Valentića kao nekoga s kim je imao vrlo korektno iskustvo.

Čačić o Plenkoviću i njegovu odnosu s Brkićem i Đakićem

Na pitanje misli li da će se Plenković “riješiti” Milijana Brkića, smatra da hoće. “Josipa Đakića neće se “riješiti” jer je on uvijek na liniji predsjednika HDZ-a”, dodaje.

– Ovoga trenutka nitko nije ozbiljna opasnost za Plenkovića. Sam nije umočen u korupciju, što je vrlo važno. Dovoljno je dobro pozicioniran. Stavio je jednog od svoja dva najbliža čovjeka na poziciju ministra unutarnjih poslova. Stavio je Božinovića na ključno mjesto koje prati mafijašku spregu prave mafije i političkog podzemlja, posebno na dodirnoj točci tajnih službi. To je strašno, kazao je Čačić.

Čačić: Prijetnja – metak u čelo

Zatim je rekao “jednom je došao jedan njihov predstavnik i kazao da mi poručuje da ću dobiti metak u čelo ako ne promijeni retoriku”.

– Taj način se nije bitno promijenio. To je jedan od najvećih krimena predsjednice RH. To nitko dovoljno jasno ne govori, da je Lozančića, koji je došao kao čovjek koji nikakve veze nema s ovom kaljužom, nije ni SDP-ov ni HDZ-ov, tako strastveno željela maknuti. To je loše, rekao je.

Na pitanje urednika i voditelja Aleksandra Stankovića kako je završila prijetnja “metak u čelo”, rekao je da je poslao pismo premijeru, predsjedniku Sabora i Vrhovnog suda. “Ni premijer ni predsjednik Sabora nisu trepnuli, ali mi je predsjednik Suda (Olujić) poslao pismo. Poslije se o tome otvorila istraga”, dodaje.

Čačić smatra da Plenković nakon europskih izbora može napraviti više-manje što god hoće u HDZ-u.
Govoreći o ulozi i poziciji Mosta, rekao je da je to jedna tvrda demokršćanska stranka s klerikalnim temeljima, a za Živi zid da su opasni ignoranti.

Čačić je govorio i o Daliji Orešković. Smatra da je ona jedna suvisla, ozbiljna žena koja ima visoku razinu kvalitetnih civilizacijskih poruka koje nisu lijeve.

Čačić: Antifašizam je temelj civilizacije

Govoreći o antifašizmu, istaknuo je: “Antifažizam je temelj civilizacije, ne postoji nitko pri zdravoj pameti , odgovoran i ozbiljan, tko se može suprotstaviti konceptu i ideji otpora zločinu i koljačima, ljudima koji su bili u stanju pobiti ljude zbog vjere, rase, spolne orijentacije”. Za sebe kaže da je antifašist bez ikakva ostatka.

Čačić: Nema problema s gostovanjem u Bujančevoj emisiji

Stanković ga je pitao kako to da kao antifašist nema problema s gostovanjem u emisiji čovjeka koji revitalizira zločin u Jasenovcu, Čačić kaže da “nema nikakav problem s njim, on je tamo naš iz toplica”.

– Ja nemam nikakav problem s njim i njemu je jasno, i meni je jasno, i svim gledateljima koji gledaju emisiju, koja je vrlo gledana, potpuno je jasno da smo mi na potpuno suprotnim pozicijama i ja to velim. A to mi daje govornicu gdje to mogu jasno reći. Pri čemu ja ni na koji način ne sporim nikomu pravo da misli što god hoće do granice kada to prelazi, po mom sudu, u nešto što bi trebalo biti apsolutno kažnjivo. Velik dio toga što zastupa Bujanec trebalo bi biti kazneno gonjeno, kazao je, prenosi HRT

Ne vidi paradoks sudjelovanja u takvoj emisiji i drži da uopće ne skače sam sebi u usta. U njegovoj emisiji sudjeluje jer tada ima priliku svoja stajališta njegovoj publici jasno reći.

– Ta publika koja gleda Bujanca sigurno ne gleda mene u medijima koji su centristički ili lijevo orijentirani. To je njegova publika i ako vi smatrate da nije vrijedno tim ljudima govoriti, ja mislim da je to potpuno krivo. Tim ljudima treba govoriti, kazao je Čačić.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Karabatić iznenadio svijet priznanjem: Igrat će na SP-u, ali samo pod jednim uvjetom
>>> Rimac stavlja Vladi sol na ranu: Ako je dobar Sjevernoj Koreji, dobar je i nama
>>> SRBIJA NA NOGAMA: ‘Kolinda sprema optužnice protiv 20 tisuća Srba, imena – POZNATA!’
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!