Utorak, 7 srpnja, 2020

ŠTO SE TO DOGAĐA! Što nam prešućuju, Slovenija upravo poslala 1000 policajaca na granicu

“Započinje pooštrena kontrola državne granice s Hrvatskom”, stoji u priopćenju koje je objavila slovenska policija. Tu je naredbu donio Anton Travner, v. d. generalnog direktora policije zbog “povećanja sigurnosne problematike na slovensko-hrvatskoj granici”.

Izvori iz slovenski policije navode da su u posljednja dva tjedna je u prosjeku u sedam dana na granici zaustavljeno 220 osoba. Cilj im je bila Italija.

Prema navodima slovenske policije riječ je o kontroli koja će trajati od 2. do 5. lipnja i to na područjima policijskih uprava Ljubljana, Novo Mesto i Koper. Osim postojećih patrola, u nadzoru će sudjelovati dodatnih 1000 policajaca koji će koristiti sva tehnička sredstva koja imaju na raspolaganju. “Kao i do sada, pripadnici Slovenske vojske nastavit će pružati pomoć policijskim službenicima”, navodi se u priopćenju.

Razlog za ovakav korak je vidljiv porast broja migranata na balkanskoj ruti što, navode u policiji, za posljedicu ima dodatni pritisak na slovensku granicu. “Svrha kontrole je dati do znanja migrantima i organizatorima nezakonitih prelaska granice da se pokušaj prelaska preko Slovenije ne isplati”, poručuje policija hrvatske sjeverne susjede, prenosi jutarnji list

Kako prenosi ljubljansko Delo, na granicu će biti raspoređeni policajci s konjima, vodiči pasa te specijalizirana jedinica za nadzor državne granice kao i posebna policijska jedinica. Pored toga, pozvan je veći broj rezervnih policajaca.

Prema službenim podacima, na granici je u prva četiri mjeseca ove godine zaustavljeno 2394 migranta.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> TO JE TO, HDZ POTPISAO PORAZ: ‘Ovim potezom pokazali su da su se pomirili s gubitkom’
>>> POVRATAK ILEGALNIH IMIGRANATA: Slovenija šalje tisuću policajaca na našu granicu, a na bosanskoj strani raste pritisak!
>>> Obersnel piše Plenkoviću: “Nemojte hapsiti naše, nije fer žrtvovati ugled projekta EPK za postotke u izbornom ciklusu”
>>> JE LI MOGUĆE SMIJENITI PREDSJEDNIKA? EVO ŠTO KAŽE USTAV!
>>> A što sad? Na jugu se zbog korone počeo događati očajan fenomen…
Komentari

Komentari