FaH

Srbijanski mediji prenose uznemirujuće poruke ruskog predsjendika Vladimira Putinakoje je, kao mjere predostrožnosti, uputio Aleksandru Vučiću.

On je, naime, upozorio na neugodne okolnosti koje su Srbiju počele pritiskati sa svih strana, što bi se moglo preslikati najprije na unutarnje sukobe u toj zemlji, a onda i šire. Upravo zato, u Srbiju je kao ambasadora poslao elitnog diplomatu, najboljeg operativca u kriznim situacijama Alexandera Botsana-Kharchenka:

“Pojačavaju se vanjskopolitički, kao i unutarnji pritisci i to je glavni razlog zbog kojeg je Putin odlučio poslati Alexandera Botsana-Kharchenka, koji će sigurno znati kako se nositi sa Anthonyem Godfreyem, novim američkim ambasadorom u Beogradu. Na Balkanu se trenutno lome koplja za prevlast istoka i zapada i s tim se neće stati sve dok se ne odluči pobjednik”, prenose veći mediji iz Srbije.

Na osnovu informacija ruskih sigurnosnih službi, koje je Putin dostavio i Beogradu, problematika se konkretizira ovim riječima:

“Zemlje iz okruženja krenut će sa zatezanjem oko spornih pitanja, Hrvatska i Bosna zbog neriješenog pitanja granica, dok će se istovremeno raditi i na slabljenju pozicije Milorada Dodika. Kada je riječ o Crnoj Gori, tamo položaj Srba nije mnogo bolji, a postoji i realna opasnost od eskalacije problema zbog otimanja imovine SPC. S druge strane, Makedonija je na putu ulaska u NATO izrazito neprijateljska prema nama zato što njome rukovode zapadni moćnici i albanske partije, koje rade na ostvarenju velikoalbanskog cilja”, dio je ruskog, obavještajnog izvještaja.

Autor: S.V./Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> TKO STOJI IZA NAPAD NA ŠKORU? Admiral Domaze Lošo – “Škoru napada vučji čopor! “
>>> Sky: Rebić uskoro ide u Madrid za više od 40 milijuna eura
>>> Vozite malo iznad ograničenja? Evo koliko opraštaju kamere za mjerenje brzine!
>>> Znamo tko će biti nova ministrica vanjskih poslova?
>>> U SLAVONIJI SE GRADI 10 MILIJUNA EURA VRIJEDNA TVORNICA: ‘Otvara se oko 100 radnih mjesta, s dobrim i redovitim primanjima’
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!