Petak, 13 prosinca, 2019

ŠTO PUPOVAC IMA S REKONSTRUKCIJOM VLADE? Sve je rečeno

Priopćenje koje potpisuje čelni čovjek stranke Desno Đ. Anto a kojim se referira na rekonstrukciju Vlade u cijelosti prenosimo:

“Rekonstrukcija Vlade, status svakoga ministra u državama s demokratskim poretkom i slobodnim izborima, temeljno je pravo mandatara, u ovom slučaju predsjednika vlade. Nama u DESNO to nikada ne bi bio problem, čak i ako je naš politički stav o nekom ministru vrlo negativan, o drugom pozitivan. Demokratski je kanon i stečevina razvoja demokracije, ali i individualne odgovornosti prema principu hijerarhije, da je za rad svakoga ministra, kao i vlade u cjelini apsolutno najodgovorniji predsjednik vlade, onaj koji ima mandat za sastav kabineta. Zato oporbene politike, iako je to također njihovo demokratsko pravo, načelno griješe pokušavajući kadrovirati u vladi javnim i političkim pritiscima, zanemarujući da je uvijek jedino ispravna adresa mandatar i vladajuća većina.

Zabrinjavajuće je, jako uznemirujuće i razarajuće za političku kulturu hrvatskog društva kad se promjene u vladi događaju na način kojemu smo svjedoci.

Manjinski partneri vladajuće većinske stranke se već mjesecima, pa i godinama uz suglasnost predsjednika vlade i predsjednika HDZ-a, ponašaju kao radikalna oporba, javno postavljaju ultimativne zahtjeve, koji u nekim situacijama, u kojima prednjači velikosrpski agresivni SDSS s Miloradom Pupovcom, djeluju ponižavajuće na hrvatski narod. Tako Plenković šalje sliku satelitske i posve ovisne politike same države, a onda nije više problem HDZ-a, nego hrvatskog naroda.

Posve je neprihvatljiv nesrazmjer između državničke reakcije Plenkovića, koji je s punim pravom sasjekao tzv.opozicijsku politiku MOST-a s pozicija vlasti, i katastrofalnog i opasnog toleriranja višestrukih prijetnji i ultimatuma i Milorada Pupovca i HNS-a, te poslušnog ispunjavanja njihovih zahtjeva. Plenković na takav način, iako stalno ističe stabilnost vlasti, šalje javnu poruku o nekakvoj konfederalnoj vladi u kojoj postoje nedodirljive političke pozicije i one koje su zamjenjive.

Nama u DESNO je načelno posve svejedno tko je pojedinačno otišao iz vlade, a tko je došao,ali je teško posrnuće same države dopustiti da izrazito neprijateljski mediji u većini prema svemu hrvatskome, s izrazito nelegitimnim političkim partnerima u vlasti, doslovno upravljaju kadroviranjem najvažnijim državnim interesima.

Zato oštro osuđujemo praksu dramatičnog popuštanja takvim pritiscima, koji hrvatsku državnost javno predstavljaju igračkom na kojoj se prelamaju izrazito opasni interesi. Takva stabilnost vlasti je smrtonosna za nacionalnu stabilnost, krajnje je vrijeme prestati trgovati teško stečenom nacionalnom baštinom i zauvijek spriječiti takvu mogućnost u budućnosti. Pozivamo stoga sve nacionalne snage, sve Hrvatice i Hrvate, da zajednički pružimo otpor takvoj praksi, da prisilimo državni poredak na potpunu promjenu izbornog sustava i vratimo u ustavno-pravni poredak političku jednakost svakoga hrvatskog državljanina. Bez toga nećemo se moći efikasno suprotstaviti ovakvim katastrofalnim praksama, niti optimalno ovladati svojom državnošću.”


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ŠKORO RAZBIO PUPOVČEVE LAŽI: Objavljeni dokumenti, hoće li tužiti srpske Novosti?
>>> ISPLIVALA SPORNA FOTOGRAFIJA NOVE MINISTRICE: Pogledajte što je radila u mlađim danima
>>> BOŠNJAČKI NOVINAR ŽESTOKO NAPAO HRVATSKI TURIZAM: ‘Tko bi normalan birao Hrvatsku?
>>> OPREZ! POLICIJA UPOZORAVA: Osječanki izvan Hrvatske oduzeli osobnu i čeka je kazna do 5000 kuna
Komentari

Komentari