Ponedjeljak, 19 listopada, 2020

ŠTO NAM PREŠUĆUJU!? Gripa i upala pluća ubili su više ljudi nego Covid-19 u Engleskoj

Prema posljednjim podacima Ureda za nacionalnu statistiku, kombinirani broj smrtnih slučajeva od gripe i upale pluća u dvije države Velike Britanije bio je pet puta veći nego u slučaju Covid-19 između 19. lipnja i 31. srpnja.

Gripa i upala pluća, koji se obično kombiniraju radi pružanja preciznijih podataka o smrtnim slučajevima od ozbiljnih respiratornih bolesti, u posljednjih su sedam tjedana u Engleskoj i Walesu ubili 6 626 ljudi. U istom vremenskom okviru zabilježeno je 2.992 smrti od Covid-19.

Te se brojke podliježu promjenama i mogu se čak i revidirati prema gore s obzirom na novi okvir za bilježenje smrtnosti od koronavirusa koji se primjenjivao nakon višemjesečnog bilježenja “nesporazuma”.

Prvi put od ožujka prijavljeno je da su gripa i upala pluća češći uzrok smrti u Engleskoj i Walesu od Covid-19.

U međuvremenu u utorak, dvije države zabilježile su najveći broj novih slučajeva koronavirusa u razdoblju od sedam tjedana pod nadzorom, s 1.148 infekcija i 102 smrtnih slučajeva. Ako se drugačije gleda, smrtni slučajevi od Covid-19 dosegli su minimum u 19 tjedana, unatoč zabrinjavajućem novom porastu slučajeva, posebno među onima mlađim od 65 godina, čiji se broj povećava od ublažavanja zatvaranja.

Ukupni broj slučajeva na globalnoj razini od početka pandemije sada se popeo na preko 312 000. Službena smrtnost u svijetu trenutno iznosi više od 46.600, ali očigledno je taj broj promjenjiv.

Z Milić/Logicno


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> EKPLOZIJA KORONE U NJEMAČKOJ I AUSTRIJI: Tvrde za sve je kriv zapadni Balkan
>>> U RH se ovih dana događa čudan fenomen, reagirao i MUP: ‘Upozoravamo na ovo dugo…’
>>> OVO NIJE DOBRO: Rekordan skok broj zaraženih u Hrvatskoj, čak 180
>>> DODIK: Bošnjake ćemo zvati muslimanima dokle god Izetbegović govori bosanski Srbi
Komentari

Komentari