Subota, prosinac 7, 2019

ŠTO ĆE SE SADA DOGODITI? Kovač i Stier smijenjeni s funkcija u HDZ-u

Na pozicije na kojima su dosad bili Stier i Kovač imenovani su Lovro Kuščević i Davor Božinović

Miro Kovač više nije međunarodni tajnik HDZ-a, a Davor Ivo Stier više nije politički tajnik te stranke. Odluka o smjeni s te funkcije stigla je na Predsjedništvu HDZ-a. Kovač je u izjavi za medije kazao kako će nastaviti ‘djelovati za Hrvatsku i ljude u njoj’.

‘Nakon toga HDZ, a nakon toga Miro Kovač. Ja ću se tako i ponašati. Boriti se za Hrvatsku i boriti se za HDZ. Moja savjest je čista, a za razloge smjene molim vas pitajte gospodina Plenkovića’, rekao je Kovač, prenosi Jutarnji. Što se tiče daljnjih ambicija u politici, kazao je kako će se sve znati na vrijeme, prenosi Jutarnji.

Na pozicije na kojima su dosad bili Stier i Kovač imenovani su Lovro Kuščević i Davor Božinović.

Izgubljeno povjerenje

Andrej Plenković kazao je kako je izgubio povjerenje u Kovača i Stiera te da su njih dvojica smijenjeni na njegovu inicijativu.

‘Ne bojim se apsolutno ničega’, odgovorio je Plenković na pitanje boji li se da će Kovač i Stier rušiti većinu.

‘Kao Predsjedništvo smo Klubu zastupnika predložili da Ante Sanader postane novi podpredsjednik kluba, a Sunčana Glavak će biti moja nova pomoćnica’, rekao je.

‘Nema tu ništa osobno’

‘Kolegi Stieru sam se zahvalio, a on je već prije dvije godine napustio Vladu iako sam se protivio. Što se tiče kolege Kovača, procijenio sam da i između mene i njega nema dovoljno povjerenja. Obojica su, i Stier i Kovač, ljudi koji i dalje mogu doprinijeti HDZ-u’, dodao je i naglasio kako ‘tu nema ništa osobno’.

Novinari su premijera pitali i o odnosu s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. ‘Predsjednica nije u stranci, moja Vlada i stranka je toliko puta podržala predsjednicu u njezinim naporima, sa strane Vlade i mene ukupno smo gledajući u funckiju stavljaju interse RH i naših ljudi. Što se nas tiče, vrata suradnje su uvijek otvorena’, rekao je.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Tko je novi španjolski premijer? On ja član misteriozne Bilderberg grupe i odbio je Bibliju i raspelo na inauguraciji

>>> NOĆNA MORA ZA HRVATSKU: Stigla potvrda, sve ilegalne migrante članice Schengena će vraćati nazad

>>> STIER ODGOVORIO PLENKOVIĆU: “Ne isključujem mogućnost preuzimanja stranke”

>>>  ŠTO ĆE SE SADA DOGODITI? Kovač i Stier smijenjeni s funkcija u HDZ-u

 

Komentari

Komentari