Subota, 22 veljače, 2020

ŠTO BAJS POKUŠAVA? Bjelovar i službeno traži – Više ne želimo biti dio ovog dijela Hrvatske!

Bjelovarsko-bilogorska županija poslala je u ponedjeljak službeno očitovanje Vladi RH prema kojem ta županija u budućoj regionalnoj podjeli NUTS2 želi biti dijelom Sjeverne, a ne Istočne i središnje Hrvatske.

Bajs je rekao da ga je prošlog utorka na sastanku u Vladi premijer Andrej Plenković pitao koji prijedlog smatra boljim.

“Bez obzira što sam kao župan jedini legitimni predstavnik županije, tražio sam rok do petka. Svjestan značaja te odluke, želio sam razgovarati sa svim političkim predstavnicima. Nakon prezentacije i razgovora, i većina u Županijskoj skupštini i ja kao župan odlučili smo da je bolje da pripadnemo sjevernoj Hrvatskoj i tu odluku danas smo poslali Vladi”, rekao je župan Bajs.

Novinari su Bajsa na konferenciji  za novinare u povodu županijske smotre fakulteta  tražili da komentira potez bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a, koji navodno prikuplja potpise gradonačelnika i načelnika s područja županije kako bi županija u sljedećoj regionalnoj podjeli postala dio Istočne i središnje Hrvatske.

Bajs je siguran da će “premijer biti vjerodostojan i prihvatiti odluku bez obzira na pritisak iz županijskog HDZ-a koji smatra da se volja većinski izabranih predstavnika ne mora ispoštivati”. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> GOTOVINA PAMETNO ODLUČIO: Ubacio Crne mambe u akciju Maslenica. Pročitajte što su napravili ‘Arkanovcima’ i ‘Niškim specijalcima’
>>> KARABATIĆ OTVORENO O ŠANSAMA HRVATSKE U NASTAVKU: Evo kako on vidi ono što čeka Kauboje
>>> Ovo je diplomata koji je kardinalu Puljiću rekao: “Vi Hrvati ili se asimilirajte ili iselite”
>>> Predsjednik Ustavnog suda otkrio što slijedi nakon odbacivanja referenduma
Komentari

Komentari