Četvrtak, 26 studenoga, 2020

STIŽE NAM ZIMA – KONAČNO! Sutra ispod nule, moguć i snijeg

UHrvatskoj će sutra biti umjereno i pretežno oblačno, ponegdje je moguće malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti, a prema kraju dana u Gorskome kotaru i Lici može biti susnježice i snijega – prognoza je DHMZ-a.

Vjetar će uglavnom biti slab, na istoku ponegdje umjeren sjeverozapadni, a potkraj dana u središnjim i gorskim krajevima umjeren sjeverni.

Na Jadranu se očekuje slaba i umjerena bura, u drugome dijelu dana u jačanju na jaku, ponegdje s olujnim udarima, osobito podno Velebita.

Najniža jutarnja temperatura kretat će se između -4 i 1, na Jadranu od 4 do 10 °C. Najviša dnevna bit će između 3 i 8, na Jadranu od 10 do 15 °C.

Što se tiče dana koji će uslijediti, na Jadranu će biti većinom sunčano, u subotu i nedjelju povremeno s umjerenom naoblakom te uz malu vjerojatnost za ponegdje poneku kap kiše.

U unutrašnjosti u dane vikenda bit će promjenljivo, povremeno i pretežno oblačno, uglavnom u subotu mjestimice uz malo snijega, samo rijetko i kiše.

Većinom se samo u dijelu Like i Gorskog kotara može stvoriti tanji snježni pokrivač.

U ponedjeljak će i na kopnu biti sunčanije, mjestimice uz mogućnost za maglu u jutarnjim satima.

Vjetar na kopnu u dane vikenda povremeno će biti umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni, a u ponedjeljak će u gorju okrenuti na jugozapadni.

Na Jadranu će biti umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura, a u ponedjeljak će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura zraka će se sniziti.

Komentari

Komentari