Utorak, 4 kolovoza, 2020

Štimac: Dalić ima moralnu obvezu ostati izbornik

Bivši izbornik nogometne reprezentacije, Igor Štimac, komentirao je budućnost aktualnog izbornika Vatrenih, Zlatka Dalića, na klupi reprezentacije.

“I Niko Kovač je, nakon što su mene smijenili, bio božanstvo. Samo deset mjeseci kasnije, i njega je pokopala atmosfera kvalifikacija koja itekako bitno utječe na izdanje igrača. No, za razliku od nas, koje su smjenili, Dalića su samo ‘smjenjivali’. I hvala Bogu, nisu uspjeli u tome, jer vidimo kakvo je veselje donio narodu. I mogu reći, prošao je bolje od nekih od nas. Nažalost, takvih elemenata je bilo, vjerojatno će i biti, ali Dalić na te stvari treba zaboraviti. On nakon svjetskog prvenstva više nije ono što je bio prije i ima moralnu obvezu ostati izbornik. I pritom biti spreman na sve izazove koje nose sljedeće kvalifikacije, na puno okolnosti u našem nogometu koje utječu na raspoloženje igrača”, rekao je Štimac za Tportal.

Bivši izbornik nije želio upirati prstom u one koji su tražili Dalićevu smjenu, ali vjeruje kako Zdravko Mamić ipak nije taj glavni krivac.

“Vjerujem da se radi o jednom manjem dijelu ljudi koji djeluje iz prikrajka pokušavajući progurati nekoga svoga kandidata huškajući druge. Zdravko Mamić ne igra u rukavicama, on kada nešto kaže, to i napravi. I vjerujem da je on htio da se Dalića makne, tako bi se i dogodilo”, zaključio je Štimac.

Komentari

Komentari