Petak, 29 svibnja, 2020

STIGLO JE NEVRIJEME: Hrvatsku zahvatila promjena vremena, kiša diljem zemlje, u Slavoniji tuča, uočena i pijavica

U Novskoj je pala jaka tuča i to veličine teniske loptice, a u Novoj Gradiški zabilježena je pijavica

Vrhunac toplinskog vala Hrvatska je iskusila u subotu, a vremenska prognoza za nedjelju se obistinila – stiglo je rashlađenje i promjena vremena. Tako je u dijelu Slavonije padala tuča veličine teniske loptice, a u mnogim djelovima zemlje pada kiša.

HRT-ov i DHMZ-ov meteorolog, Krunoslav Mikec rekao je da je ovo nedjeljno poslijepodne je vrlo nestabilno u unutrašnjosti Hrvatske pa zato pljuskova ima  od ranog poslijepodneva, a bit će ih posebice u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima u gotovo cijeloj unutrašnjosti – i na području Gorskog kotara, središnje Hrvatske te na području Slavonije i Baranje.

“Pri tom nije isključena pojava jačeg grmljavinskog nevremena, ali čisto lokalno, na manjem području, posebice u večernjim satima”, kazao je Mikec za HRT. U Novskoj je, kako javlja HRT, pala jaka tuča i to veličine teniske loptice, a u Novoj Gradiški zabilježena je pijavica. Međutim, olujno nevrijeme poharalo je i druge europske države. Tako su vremenske nepogode pogodile Češku, Francusku, Švicarsku i Poljsku.

U Francuskoj su dvije žene poginule u oluji koja je donijela jaku kišu, tuču i poplave. U Poljskoj je više od 10.000 kućanstava ostalo bez struje. Vatrogasci su uglavnom intervenirali zbog porušenih stabala i srušenih krovova.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> GODIŠNJI IZ PAKLA: Lopov im usred noći uletio u apartman i uzeo sve, a potom ih je vlasnik potpuno zgrozio
>>> (FOTO) STANKOVIĆ IZNENADIO HADŽIHAFIZBEGOVIĆA: Pokazao mu fotografiju na kojoj drži tri prsta u zraku
>>> Javni poziv Emiru Hadžihafizbegoviću: Od koje svoje pjesme bi se Thompson trebao ograditi?
>>> VIDEO: OSUĐENI RATNI ZLOČINAC Martić bi u konforniji srpski zatvor, jer u Estoniji “mora plaćati WC papir i nema srpske Tv programe”…
Komentari

Komentari