snimka zalsona

STIGLI NALAZI OBDUKCIJE: Evo što je uzrok smrti osmero mladih iz Posušja

Podijeli

“Nakon analize krvi utvrđeno je da je kod svih osam osoba došlo do trovanja ugljikovim monoksidom s utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna”, rekao je za medije glavni županijski tužitelj Josip Aničić.

Time su potvrđene pretpostavke istražitelja koje su iznijeli nedugo nakon tragedije kako se u mjestu Tribistovu kod Posušja ugušilo osmero mladih, Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavkovića i Marija Pavković.

Na vještačenje je bio upućen i agregat iz kojega je ispušni plin ugušio četiri djevojke i četiri mladića. Agregat kojim je vikendica opskrbljivana električnom energijom nalazio se u sporednoj prostoriji iz koje je prozor bio odškrinut prema vikendici.

Tragedija u kojoj je preminulo osmero mladih ne pamti se u posuškome kraju te napose u mjestu Rakitnu, otkuda je bilo njih šestero.

Za preminule mještani kažu da su bili njihovi prijatelji, dobra i fino odgojena djeca. “30 godina radim ovaj posao, ovo nam se nije desilo nikad. Ni u ratu ovo nismo doživjeli”, rekla je jedna mještanka.

Smrt četiri djevojke i četiri mladića u dobi od 18 i 19 godina, potresla je i one koji se sa smrtnim slučajevima često susreću. ”Imao sam svakakvih slučajeva sa mrtvim osobama i više osoba, ali ovakvu tragediju nisam imao nikad”, komentirao je Borislav Čuljak, dežurni tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona.

 

Komentari

Najnovije