FaH

STIER: “Ćirilica nosi ime jednog sveca, ne možete kao kršćanin biti protiv nje”

Podijeli

Davor Ivo Stier komentirao je za N1 da protiv ćirilice u Vukovaru načelno nema baš ništa, ali da ju se mora depolitizirati.

HDZ-ov parlamentarac rekao je da Vukovaru treba u prvom redu izgraditi društvu i “napraviti sve da grad bude uspješan primjer”.

“Ćirilica kao pismo samo po sebi nije dobra niti loša. Dapače, ona nosi ime jednog sveca, protiv čega ne možete biti protiv nje kao demokršćanin. Drugo je što ona ima zloupotreba”, dodao je.

“Mora se depolitizirati, da ne bude alat, instrument velikosrpske politike”, nastavio je i precizirao da u vidu ima ispade kad ju se koristi na “nekim utakmicama u Srbiji” na kojima se izvikuju ratnohuškačke, nacionalističke poruke.

Rekao da je ćirilica treba biti prepoznata kao “pismo koje je jedan svetac dao slavenskim narodima, kao pismo koje i danas koriste mnogi slavenski narodi, pa tako i srpski”:

“Prema tome se svi akteri u Hrvatskoj politici moraju jasno odrediti. Problem je kad se ona zloupotrijebi da se pošalju neke radikalne velikosrpske poruke.”


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Srbi napali glumca zbog odmora u Hrvatskoj: “Što ćeš s ustašama, tu su klali Srbe, Oluja i Jasenovac ti ništa ne znače”?
>>> BEROŠ: “Osigurat ćemo cjepivo Hrvatima, već se primaju predbilježbe”
>>> MESIĆ S PUPOVCEM POPIO RAKIJICU U SRBU, lupetao o “političkim strašilima”
>>> SRBE ŠOKIRALA POPULARNA NAVIGACIJA: S vremenom Srbija postaje sve manja i manja!
Komentari

Najnovije