Subota, 24 listopada, 2020

Stanovnici Zagreba u nemilosti prirode – ogromne štete prouzročene sinoćnjim nevremenom

‘Nakon nevremena koje je pogodilo Zagreb u tijeku je 90 intervencija. Zbog tisuća poziva građana sve linije (193) su zauzete. Sve ekipe su na terenu i molimo za razumijevanje…’, stoji u objavi JVP-a Zagreb.

Vatrogasci nisu stali cijelu noć ispumpavati vodu, pomagati ljudima, sirene su odzvanjale glavnim gradom bez prestanka.

Stanovnici centra Zagreba, koji je bio i najpogođeniji potresom, nisu oka sklopili. Cijelu noć su ispumpavali vodu iz svojih domova, podruma, a borili su se i s fekalijama koje im je poplava nanijela.

‘Poplavljeni su podrumi preuređeni prije tri godine. To se dogodi svaki put kad padne jača kiša. Masarykova ulica izgleda kao da teče rijeka, a prijatelj iz Frankopanske mi kaže da mu je dvorište skroz poplavljeno’, rekao nam je jedan stanovnik iz centra.

No, on nije jedini. Onima kojima još dimnjaci na zgradama nisu popravljeni nakon potresa, voda je doslovno curila u stan.

‘Što je Zagreb zgriješio? Korona, potres, poplava… Jadni građani, jadni vatrogasci’, jedan je od komentara na brojnim objavama po društvenim mrežama.

A kao da to nije dovoljno, i danas se u Zagrebu očekuje kiša. Nadamo se samo da se neće ponoviti situacija od sinoć, piše Dnevno.hr.

Komentari

Komentari