Nedjelja, 16 veljače, 2020

Srpski ministar napao HRT, pozivate ljude na rušenje vlasti u Srbiji

MINISTAR unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović komentirao je prosvjed “Pet minuta za pet milijuna” koji se održao jučer u Beogradu.

Podsjetimo, ovo je bilo treće okupljanje u Beogradu. Prvo okupljanje organizirano je 8. studenoga pod nazivom “Stop krvavim košuljama”, a drugo 15. prosinca pod nazivom “Hajde da se prebrojimo”. Povod za održavanje prosvjeda je napad na čelnika Ljevice Srbije Borka Stefanovića i dvojicu aktivista u Kruševcu. Jučerašnji prosvjed nazvan je “Pet minuta za pet milijuna” jer je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon prvog prosvjeda izjavio da neće ispuniti nijedan zahtjev oporbe makar se skupilo pet milijuna ljudi.

Organizatori tvrde da je bilo između 35 i 40 tisuća ljudi, ministar tvrdi da ih je bilo 5 tisuća

Prosvjed je počeo minutom šutnje za stradale u stravičnoj nesreći u Nišu. Organizatori tvrde da se okupilo između 35.000 i 45.000 ljudi, no srpski ministar unutarnjih poslova, prenosi Slobodna Evropa, izjavio je da je na prosvjedu sudjelovalo oko 5000 ljudi. Procjena je to Policijske uprave za grad Beograd, a ministar Stefanović je dodao i da policija uvijek daje maksimalnu procjenu.

“Kazat ću vam na jednostavan način. Ne treba posebno znanje za to. Odete na google map, na internet. Uzmete podatke o širini i dužini ulice. Ona kojom su prolazili sudionici prosvjeda široka je oko 20 metara, s pločnicima. Negdje je široka i 18,5 metara, ali negdje i 21,5. Možete uvećati sliku i izračunati koliko je ljudi bilo u svakom redu. Po našoj procjeni bilo ih je 35. Negdje ih ima 37 ili 38, a negdje i 22. Bilo je oko 120 redova pa kada izračunate, dobit ćete cifru od oko 4000 ljudi. Negdje se koloni priključilo još 50 ili 70 ljudi. Realna procjena je da je bilo oko 5000 sudionika prosvjeda”, naveo je Stefanović.

“Samo što nisu pozvali na rušenje vlasti u Srbiji”

Osim o broju sudionika prosvjeda, Stefanović se osvrnuo i na izvještavanje HRT-a.

“HRT-u je bilo važno da kaže da izvještava iz grotla građanskih prosvjeda, samo što nisu pozvali na rušenje vlasti u Srbiji. Takav način izvještavanja je sve samo ne profesionalan. To je bilo huškanje i pozivanje na nasilje”, rekao je Stefanović.

Izvor: Index.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> KURZ ODLUČNO, SAD JE DOSTA: Zatvara džamije i deportira imame iz Austrije

>>> Ma je li moguće? Škoro otkrio nešto neugodno o Thompsonu

>>> Komšićev savjetnik poziva na terorizam u Hrvatskoj!?

Komentari

Komentari