Ponedjeljak, 24 veljače, 2020

SRPSKI KURIR ŽESTOKO NAPAO ZLATKA DALIĆA: ‘Do kada više čovječe? Pa to je teška boleština!’

Sporna im je izjava koju je dao nakon veličanstvene pobjede nad Španjolskom.

Riječi hrvatskog izbornika Zlatka Dalića nakon pobjede protiv Španjolske i uoči utakmice s engleskom naišle su na žestoke kritike srpskog tabloida Kurira.

“Sve je bilo krasno u pobjedi nad Španjolskom. Sad idemo na Englesku. Utakmica je već u nedjelju, a mi ćemo imati taj motiv za tri boda i za Vukovar. Tada je dan sjećanja na Vukovar, nećemo moći prisustvovati, ali bit ćemo u mislima s njima”, prenijeli su Dalićeve riječi.

Potom ističu kako nije niti malo sportski najavio utakmicu s Englezima te su se obrušili na njega. U nadnaslovu teksta pitaju ga ‘Dokle, više čovječe’, dok su u naslov stavili ‘TEŠKA BOLEŠTINA: Zlatko Dalić motiviše Hrvate pred utakmicu sa Englezima pozivajući se na Vukovar 1991. godine!’.

Miješa politiku i sport

Tvrde kako izbornik ‘kockastih’ opet upliće politiku u nogomet i sport te da je opet posegnuo za ‘domoljubnom motivacijom’ prije važne utakmice.

“Kockasti u nedjelju (15.00) igraju na Wembleyu protiv Engleske, a u slučaju pobjede preuzeli bi prvo mjesto u svojoj grupi ispred Gordog Albiona i Španjolske, koju su pobijedili u četvrtak u Zagrebu s rezultatom 3:2. Zlatko Dalić je poslije utakmice dao populističku izjavu, ponovo se pozivajući na rat devedesetih godina prošlog stoljeća, koji je doveo do raspada bivše Jugoslavije. Potencirao je Vukovar, odnosno 18. studeni, dan kada je JNA oslobodila grad od pripadnika paravojnih hrvatskih formacija”, piše Kurir, koji je tako iznio i svoju verziju povijesnih događaja u gradu u kojem je Miloševićeva JNA ubila nekoliko tisuća ljudi, dok se još uvijek traga za još njih 1922.

“Valja podsjetiti da je Zlatko Dalić bio jedan od zagovornika da s nogometašima Hrvatske poslije uspjeha na SP u Rusiji u zajedničkom autobusu bude i pjevač Marko Perković Thompson, poznat po izvođenju šovinističkih i ustaških pjesama”, završava tekst.

Komentari

Komentari