FaH

Srpska pravoslavna crkva prozvala sisačkog biskupa Vladu Košića

Podijeli

Mitropolija zagrebačko-ljubljanska demantirala je u ponedjeljak tvrdnje Sisačke biskupije da su predstavnici Srpske pravoslavne crkve svojim nedolaskom bojkotirali ekumensko slavlje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana, ustvrdivši da na njega nisu bili pozvan.

Sisački paroh nije dobio poziv, ni u pismenoj ni u usmenoj formi”, priopćili su iz Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, dematirajući izjavu biskupa Vlade Košića na subotnjoj misi za jedinstvo kršćana u sisačkoj katedrali.

Na misi su, uz Košića, sudjelovati biskup Evangeličke crkve Branko Berić, svećenik Makedonske pravoslavne crkve protojerej stavrofor Kirko Velinski, pastorica Evangeličke Crkvene općine u Kutini Elina Braz de Almeida i drugi. Košić je u svom govoru ustvrdio da će se “netko upitati kako to da nema predstavnika SPC-a na toj molitvi”, da se sisački parosi nisu odazvali na molitvu iako ih je zvao povjerenik te da isto tako nijedan predstavnik pravoslavne crkve nije došao na molitvu za jedinstvo kršćana u Kutinu, javlja Tportal.

O bojkotu predstavnika SPC-a priopćila je nakon mise i Sisačka biskupija, izvijestivši da je svečanost u sisačkoj katedrali Uzvišenja sv. Križa protekla bez predstavnika Srpske pravoslavne crkve, koji su, unatoč pozivu, bojkotirali zajedničku molitvu.

Iz Mitropolije zagrebačko-ljubaljanske poručili su da “ne razumiju iz kojeg izvora Košić crpi potrebu i energiju za kontinuirani verbalni napad na Srpsku Pravoslavnu Crkvu”.

 


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Hrvatska mora isplatiti 78.000 kuna odštete vozaču koji je u Srbiju švercao skoro 5 milijuna eura!?
>>> Otkriveni detalji: Evo kako se muškarac u Njemačkoj zarazio koronavirusom, na testiranju još 40 osoba
>>> Vlatka Pokos: “Kad se vratim u Hrvatsku idem u politiku i borit ću se protiv nepravde”
>>> KRIZA U ‘REGIONU’: “Vučića je zabrinulo mokrenje po srpskoj zastavi na koje vlasti nisu reagirale…”
Komentari

Najnovije