SRBIN IZ BIH KOJEM SMETA THOMPSON POŽALIO SE I OPĆINI BOL – EVO ŠTO MU JE NAČELNIK ODGOVORIO!

Podijeli

Priča kako je Thompsonova pjesma “Čavoglave”, koju smo danas nešto ranije objavili, pokvarila godišnji odmor u Bolu na Braču Srbinu iz BiH, dobila je svoj nastavak.

GOSTI “IZ REGIONA” ZGROŽENI: “U baru na plaži pustili su Čavoglave! Mogli su i “Jasenovac i Gradišku staru”, jedva čekam da odem iz Hrvatske!”

Naime, dotični gospodin požalio se Općini Bol na ovu “nemilu situaciju koju je doživio”, i koja ga je nagnala da se “nikada više ne vrati na ljetovanje u ovaj jadranski biser”.

“Poštovani, ja sam Boban M., državljanin sam Bosne i Hercegovine, srpske nacionalnosti. Već 12 dana sam gost hotela Elaphusa u Bolu na Braču, gdje ću kao turist potrošiti gotovo 4000 eura. Mjesto je odlično, osoblje u hotelu ljubazno, hotel uredan, hrana odlična. No međutim, danas, zadnji dan boravka na Bolu doživim za mene neugodnu situaciju, da se u baru Auro na plaži Zlatni rat pušta Thompsonova pjesma ‘Čavoglave’ (hej, čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji). Gledajući ljude oko sebe, mnogi su se čudili otkud ta pjesma na takvom mjestu?

Mislim, jučer je bio Dan pobjede, svaka čast, čestitam, voli svoje – poštuj tuđe, ali na ovako europski i svjetski poznatom turističkom mjestu da se pušta ovakva pjesma pred punim lokalom, oko 300-400 ljudi, Hrvata većinom, ali i ostalih stranaca, Srba na primjer, pun ih je hotel kao i Bol, vidim registarske oznake. Mogli su još i ‘Jasenovac’ pustiti. Ne pišem vam ovo u bilo kakvoj nacionalističkoj osnovi nego samo nemojte kvariti ovako lijepo ljetovalište u kojem sam do danas nakon 11 dana mislio da su svi dobrodošli. Sad jedva čekam da odem iz Hrvatske i da se ne vratim više, a svakog ljeta sam tu, ali dosad nije bilo ovakvih situacija.

Ljubazno molim za bilo kakav odgovor, u nadi se da će se moje riječi daleko čuti, a ne samo pročitati i izbrisati”, stoji u e-mailu koji je poslan Općini Bol.

E-mail je nezadovoljni turist poslao 5. kolovoza, a iz općine su mu odgovorili već idućeg jutra.

“Poštovani, drago nam je čuti sve vaše pohvale o Bolu i bolskim turističkim radnicima kojima ste već dulji niz godina zadovoljni. Žao nam je što vas je uvrijedila Thompsonova pjesma u kojoj se slavi obrana malog sela Čavoglave u Dalmatinskoj zagori. Pjesma se obraća srpskim dobrovoljcima i četnicima koji su četiri godine osvajali, palili, uništavali, ubijali i protjerivali Hrvate i ostale nesrpske stanovnike s njihovih ognjišta u Hrvatskoj.

Siguran sam da se pjesma ne odnosi na vas osobno. Ne znam zašto vas pjesma iz hrvatskog obrambenog rata asocira na Jasenovac, najveću ljagu Hrvatske države iz Drugog svjetskog rata. Zločini u Jasenovcu osuđeni su od svih normalnih ljudi te očekujemo da svi normalni ljudi osude agresiju na Čavoglave i još ‘milijun’ sela i gradova u Hrvatskoj od 1991. do 1995.

Nemojte se čuditi što se u Hrvatskoj pjevaju hrvatske pjesme, kao što nije čudno da se u Srbiji pjevaju srpske. Pozdrav”, stoji u odgovoru koji potpisuje pročelnik Karmelić.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> OVAJ ARKANOVAC JE REKAO CIJELU ISTINU O OLUJI U TRI MINUTE – POSLUŠAJTE GA!
>>> GOSTI “IZ REGIONA” ZGROŽENI: “U baru na plaži pustili su Čavoglave! Mogli su i “Jasenovac i Gradišku staru”, jedva čekam da odem iz Hrvatske!”
>>> PROČITAJTE EMOTIVNU ISPOVIJEST SRBINA KOJI JE DOČEKAO HRVATSKU VOJSKU: “Od toga dana poštujem ovu svoju državu”
>>> GENERAL KREŠIĆ: “ZLOČINI NAKON OLUJE NISU KVALITETNO ISTRAŽENI. Branitelji nisu neprijatelji nacionalnih manjina”
Komentari

Najnovije