Srijeda, 8 srpnja, 2020

Srbija je uputila prosvjednu notu RH zbog paljenja “Novosti”

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija želi dijalog i dobrosusjedske odnose s Hrvatskom, ali i da to podrazumijeva da se svi moraju suzdržati od provokacija.

Dačić je rekao da je Srbija uputila prosvjednu notu zbog paljenja tjednika srpske nacionalne manjine “Novosti” na prosvjedu članova Autohtone Hrvatske stranke prava (A-HSP) ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća (SNV) u centru Zagreba.

“Nacistički pozdravi su zabranjeni svuda u svijetu, a to što u Hrvatskoj nisu, govori o stanju javnog mnijenja kod njih”, izjavio je Dačić.

Dačić je već ranije prozivao vladu u Zagrebu. Tako je tražio neka  preispita svoju odluku o sufinanciranju Thompsonovog koncerta na obilježavanju “Oluje”, uz ocjenu da je njegov nastup na toj ceremoniji uvreda i poniženje za srpske žrtve i dodao; “Riječ je o ustaškoj propagandi s ustaškim poklicima i pozdravima.

Podsjetimo, 20-ak simpatizera Autohtone – Hrvatske stranke prava (A-HSP) u subotu je prosvjedovalo ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Zagrebu pod sloganom “Zaustavili smo vas 1991., zaustavit ćemo vas opet”, a čelnik te neparlamentarne stranke Dražen Keleminec pritom je spalio primjerak SNV-ovog tjednika “Novosti”.

Izvor:Beta/Fah

Komentari

Komentari