Srbija hapsi “hrvatske špijune” koji su Kajkiću dostavljali podatke o ratnim zločincima!

Podijeli

Srpska Sigurnosno-informativna agencija (BIA) objavila je kako je prikupila podatke koji ukazuju da se bivši pripadnik MUP-a Srbije bavio špijunažom u korist Hrvatske. On je, kažu, pribavljao dokumentaciju “koja bi bila zloupotrebljena u vanjskopolitičke svrhe, u cilju diskreditacije Srbije”. Neslužbeno se saznaje da je riječ o Draženu Letiću.

“D. L. je dio suradničke mreže koju čini više državljana Srbije, a koju je tijekom prijašnjih godina oformio i koristio N. K., (Nikola Kajkić, op. priznajem) rođen 1973., državljanin Hrvatske, inspektor u Odjelu za terorizam i u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj, predsjednik Nacionalnog sindikata policije Hrvatske, za prikupljanje obavještajnih informacija, za novačenje osoba s ovih prostora za suradnju s hrvatskim pravosuđem, kao i za dolaženje do dokumentacije koja bi bila zloupotrebljena u vanjskopolitičke svrhe, u cilju diskreditacije Srbije”, kažu iz BIA-e.

Srbija, očito, suradnju s Hrvatskom na razotkrivanju ratnih zločinaca smatra – zločinom i “diskreditacojom Srbije”.

“N. K. je, svojevremeno, u periodu najintenzivnijeg korištenja D. L. u obavještajne svrhe, obavljao i funkciju šefa “Istražnog tima za ratne zločine”, koji su zajednički formirali MUP Hrvatske, Državno odvjetništvo Hrvatske (DORH) i Sigurnosno-obavještajna agencija Hrvatske, radi ponovnog pokretanja istražnih radnji u vezi s ratnim zločinima, počinjenim protiv osoba hrvatskog porijekla u periodu rata u Hrvatskoj, kažu iz BIA-e, nazivajući rat građanskim. Poseban je fokus bio na  slučajevima koji su već okončani pravomoćnim presudama Posebnog odijela za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, dodaju.

Navedeni je, ističe BIA, radio  po nalogu hrvatske obavještajne službe i desničarskih političkih struktura u Hrvatskoj, s krajnjim ciljem da se pred međunarodnim instancama dovede u pitanje sposobnost pravosudnih institucija Srbije da postupaju u skladu sa zakonom, da se ukaže na navodni politički utjecaj na odluke suda, te da se ugroze sigurnost, politički položaj i ekonomska stabilnost Srbije.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SRAMOTNO Dubrovački portal o Thompsonovom koncertu na Stradunu: “ZDS nije poklič pod kojim se branio Dubrovnik nego se ubijalo i razaralo”
>>> DOMAZET LOŠO: ‘Iza Kolinde stoji okultni svijet. Ona sve radi po masonskim i sotonističkim pravilima’
>>> SAD doniraju Hrvatskoj velik broj oklopnih vozila M2 Bradley
>>> STAZIĆEV BEZOBRAZLUK BEZ PREMCA: “Novca za učitelje bi bilo da se ne daje za Crkvu, privilegije branitelja i Hercegovinu”
Komentari

Najnovije