Utorak, 2 lipnja, 2020

Srbi zagrmili: ‘Hrvati, kakav ste nam šamar opet opalili?!’

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske objavilo je da je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Mirko Šundov bio u službenom posjetu NATO-ovoj operaciji potpore miru  na Kosovu. Na trodnevnom obilasku, razgovarao je s hrvatskim vojnicima u toj misiji, a primili su ga i u Ministarstvu obrane Kosova.

Šundov je za posjeta Prištini izjavio da će Hrvatska nastaviti pridonositi miru i sigurnosti na Kosovu te pružati stručna znanja i iskustva na putu u članstvo regionalnih instutucija. Vlada Kosova objavila je da su odnosi između njih i nas aktivni i prijateljski, dodajući da se pitomci Kosovskih sigurnosnih snaga obrazuju u Hrvatskoj vojci.  Upućene su zahvale Hrvatskoj i najavljena je buduća strateška suradnja.

Načelnik Generalštaba oružanih snaga Hrvatske pozvao je pripadnike KBS-a da u svojim misijama koriste hrvatsku vojnu opremu: “To su kvalitetni proizvodi, najbolja referenca, zato hrvatska vojska koristi sve te proizvode u misijama, operacijama, kao što su puške, pištolji, borbene odore, dijelovi odora, kacige koje su suverena platfoma za buduće zadatke pojedinaca i sva druga važna područja”.

S druge strane, Srbija pomno prati hrvatsko-kosovsko prijateljstvo i suradnju. Zato su i njihovi mediji odmah zagrmili i postavili pitanje: “Šta rade ovo? Hrvatska je najgore ponizila Srbiju na Kosovu! Ovo je jak šamar Zagreba Beogradu. Baš boli!”

Autor: Dnevno/B.V.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ‘KIRIN DJELUJE LJUTO I UPLAŠENO’: Lokalni novinar iznio jako neugodne informacije o misterioznoj smrti mladog pročelnika
>>> Čak četiri hrvatske obitelji na popisu 250 najbogatijih Australaca
>>> (VIDEO) Zekanović oprao Pupovca! Jesu li navijači problem zato što pjevaju domoljubne pjesme?
>>> Milorad Pupovac: Ako je Stanimirović ratni zločinac, onda sam to i ja. Neka me DORH čuje – ja sam ratni zločinac!
Komentari

Komentari