Srijeda, 15 srpnja, 2020

SRBI IMAJU KANDIDATA ZA PREDSJEDNIKA!? Nećete vjerovati koga Pupovac gura u utrku za Pantovčak

Sve je veća gužva na putu za Pantovčak. Iako se isprva mislilo da Zoran Milanović na ljevici neće imati previše posla, jer mu je konkurencija skromna, čini se da kandidatu SDP-a polako, ali sigurno situacija postaje jednako složena kao i predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, kojoj se kao najljući protukandidat profilirao glazbenik Miroslav Škoro. Naime, s lijevo-liberalne scene nazire se nekoliko ozbiljnih protukandidata koji bi mogli dovesti u pitanje Milanovićev eventualni uspjeh na izborima.

Kao što je poznato, u utrci s lijeve fronte sudjeluje Katarina Peović, kandidatkinja Radničke fronte, a kandidaturu su najavili i Dalija Orešković te Ivan Pernar, koji također grabi po Milanovićevu bazenu. Tu je i Mislav Kolakušić koji nije ideološki opredijeljen, ali svojom retorikom itekako može utjecati na dio lijevog  i liberalnog biračkog tijela. U dijelu lokalnih, istarskih medija u kontekstu kandidature za predsjednika spominjao se i Ivan Jakovčić, a kandidaturu je najavio i bivši ministar policije Vlaho Orepić, no čini se da ni tu nije kraj. Naime, u dijelu javnosti počelo se nagađati o tome da bi se u utrku za predsjednika mogao uključiti i Dejan Jović kao kandidat SDSS-a. To bi bio prvi predsjednički kandidat iz manjinskih redova. Navodno se unutar SDSS-a vodi niz razgovora i s nekim drugim strankama, a Jović, profesor s Političkih znanosti, razmatra se kao ozbiljan kandidat koji je boje ove stranke, uostalom, branio i na izborima za Europski parlament.

Uđe li Jović doista u utrku za predsjednika, kao kandidat kojega gura šef SDSS-a Milorad Pupovac, čiji su birači bili skloni SDP-u, sasvim je sigurno da će Milanović ostati bez dijela glasova, koji bi ga u konačnici mogli stajati ulaska u drugi krug. Kako god, pred hrvatskim je biračima dosad najneizvjesnija kampanja za predsjednika Republike.

Autor: Iva Međugorac/Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Njemačka šokirana: Maloljetna banda imigranata starosti 12 – 14 godina silovala djevojku
>>> VITEŽANI U ŠOKU: Arapi se klanjali u središtu grada
>>> DOBILI SMO JOŠ JEDNOG KANDIDATA ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE Bivši ministar unutarnjih poslova želi na Pantovčak
>>> ŠKORO UZVRĆA: “Kad te Pupovac napadne to je znak da si na pravom putu!”
Komentari

Komentari