Utorak, 7 srpnja, 2020

Sramotno i drsko ponašanje u vrijeme dok se svijet borio protiv koronavirusa, ovaj je austrijski klub skupo koštalo

Do danas vodeća momčad austrijskog nogometnog prvenstva LASK iz Linza kažnjen je oduzimanjem šest bodova i novčano, zbog kršenja pravila o zaštiti od širenja koronavirusa vezanih za način na koji se provode treninzi, objavili su u četvrtak austrijski mediji.

LASK je prijavljen Disciplinskoj komisiji austrijske lige, jer su njegovi nogometaši trenirali momčadski prije dva tjedna, kad je u Austriji bilo dopušteno samo treniranje u manjim skupinama. Prijava je došla kao rezultat snimke treninga LASK-a koju je dobila nekolicina suparničkih klubova.

Kad je snimka izašla na vidjelo, klub iz Linza se ispričao argumentirajući svoju odluku o održavanju treninga činjenicom da su svi članovi momčadi nekoliko puta imali negativne rezultate na provedenim testiranjima.

Linz je zbog ovog prijestupa kažnjen oduzimanjem čak 12 bodova, ali se taj iznos prepolavlja uoči nastavka prvenstva u kojem će se najboljih šest momčadi iz prvog dijela boriti za naslov prvaka, a drugih šest za opstanak u elitnom razredu.

Nakon oduzetih bodova Linz je s prvog pao na drugo mjesto te će u borbu za naslov, umjesto s tri boda prednosti, ući s tri boda zaostatka za sada vodećim RB Salzburgom (24) te bodom više od trećeplasiranog bečkog Rapida (20).

Osim oduzetih bodova, LASK je i novčano kažnjen sa 75.000 eura.

Austrijsko prvenstvo bit će nastavljeno 2. i 3. lipnja, a bit će odigrano 10 kola. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MISLILI STE DA JE GOTOVO? Stožer ima nove mjere, ulazit će se 1 po 1, uz osobnu se smije imati još samo 4 stvari…
>>> DALMACIJA NAPUŠTA HDZ? Nemaju riješena, tko će glasati za ovakvu listu?
>>> ĆAĆA ĆE NA SLOBODU? Ključni svjedokinja protiv Sanadera promijenila mišljenje, kaže da je bila pod pritiskom
>>> STOŽEROVE MJERE I DALJE PRIJETI: Pljuštat će kazne? Objavili što je ovog vikenda strogo zabranjeno
Komentari

Komentari