Njemačka policija na tlu veže Afrikanca / Foto: Fenix

”Muškarac srednjih godina afričkog podrijetla izazvao je u subotu uvečer, u crkvi sv Pavla u Münchenu, prekid hrvatskog Vazmenog bdijenja, nakon čega je nastala panika i pravi košmar, doznaje Fenix Magazin.

Prema izjavama očevidaca za Fenix, Afrikanac je neometano ušao u crkvu među hrvatske vjernike i ničim izazvan počeo vikati Takbir (Allahu Akbar). Nakon njegove galame i nerazumljive vike i uzvika, nastalo je najprije komešanje vjernika a potom i bježanje, jer su neki mislili da se radi o terorističkom napadu.

Djeca su počela plakati a neki su zalegli na pod crkve. U tim trenutcima panike, hrana koja je donesena za posvećenje je razbacana i bio je to zastrašujući prizor

Srećom, nekoliko Hrvata je uspjelo oboriti Afrikanca na zemlju i zaustaviti ga u njegovu hodu prema oltaru. Odmah je pozvana policija koja je stigla u velikom broju. Oni su preuzeli Afrikanca, svezali ga i odveli iz crkve.

Nakon tog incidenta, koji je još jednom pokazao koliko su katoličke crkve nezaštićene, obred Vazmenog bdijenja je nastavljen ali bez najmenje 20-30 posto vjernika koji su u strahu napustili crkvu.

Njemačka policija nije davala informacija o Afrikancu, osim da je priveden i da će biti procesuiran. Također nisu naveli je li bio naoružan. Tu informaciju za Fenix nisu potvrdili ni Hrvati koji su ga zaustavili i zadržali do dolaska policije.

Fenix-magazin/M.Dokoza/I.Matić”

Važno je naglasiti kako se ne radi o terorističkom napadu već o incidentu.

Detaljnije informacije dostupne su na službenoj stranici Grada Münchena.

Policija u Münchenu za dnevni list Süddeutsche Zeitung potvrdila je kako nemaju dokaza da je u pitanju bio planski čin, tj. pokušaj terorističkog napada. 


Priznajem.hr ograđuje se od naslova članka objavljenog na portalu fenix-magazin.de a kojega smo prenijeli u izvornom obliku. Zahvaljujemo se portalu Faktograf.hr koji je u ime facebooka utvrdio da se radi o lažnom naslovu OVDJE a koju smo mi u dobroj vjeri pogrešno objavili kao točnom. Članak pod naslovom ”SPRIJEČEN NAPAD U CRKVI PUNOJ HRVATA U MÜNCHENU: Hrvatski vjernici svladali Afrikanca i predali ga antiterorističkoj jedinici” preimenovali smo u ”ISPRAVAK VIJESTI: Policija potvrdila, incident u crkvi u Münchenu nije povezan s terorizmom ”
Ovom prilikom priznajemo pogrešku te se ispričavamo svim našim čitateljima. Obvezujemo se poduzeti potrebne korake da se tako što više ne ponovi te se potruditi bolje provjeravati činjenice u člancima koje prenosimo te ćemo izbjegavati nepouzdane izvore informacija.
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!