Subota, 25 siječnja, 2020

SPREMNI ZA “BRZI ODGOVOR” Britanski vojnici stigli u BiH

U Sarajevo je stigao kontingent vojnika Ujedinjenog Kraljevstva, koji će sudjelovati u vježbi “Brzi odgovor 2018.”.

Iako se dolazak britanskih vojnika očekivao jučer tijekom prijepodneva, zrakoplov je u Sarajevo sletio sinoć, nešto prije mraka.

Iz EUFOR-a podsjećaju da planiranom vježbom “Brzi odgovor 2018.” agencije za provođenje zakona BiH, Oružane snage BiH i EUFOR, u okviru realističnog scenarija, zajedno uvježbavaju i provjeravaju svoje planove za krizne situacije.

Riječ je o vježbi u kojoj će sudjelovati višenacionalna brigada EUFOR-a, elementi rezervnih snaga iz Austrije, Bugarske, Italije, Rumunjske i Ujedinjenog Kraljevstva, kao i Taktički pričuvna brigada iz sastava NATO snaga na Kosovu, koji dolazi da bi podržao ovu vježbu. Vježba će se održati na teritoriji Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko distrikta u istoj mjeri, prenijeli su sarajevski mediji.

Ove Pričuvne snage će također iskoristiti priliku da nakon vježbe sudjeluju u aktivnostima kombinirane obuke s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine./HMS/


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> (VIDEO) ŠTO JE RADILA POLICIJA? Srpkinja urlala u Dubrovniku: ‘Ovo je Srbija, ovo je srpski grad…’

>>> 1946. Pula – zašto su partizani i OZNA eksplozivom ubili mnoštvo kupača na glavnoj gradskoj plaži?

>>> (VIDEO) TKO JE MARIN KAMENIČKI, dvadesetogodišnjak koji je sinoć u Zagrebu skrivio tešku prometnu nesreću i smrt dviju žena?

Komentari

Komentari