Nedjelja, 12 srpnja, 2020

Spominje se ime još jednog moćnog HDZ-ovca: Tko je još upleten u Tolušićev ‘seks skandal’?

Kada su skandali u pitanju, hrvatski vlastodršci ne odudaraju previše od svjetskih trendova, pa stoga unazad nekoliko dana medijske stupce, kako u našoj zemlji tako i u susjedstvu puni seks afera u kojoj se po svemu sudeći spletom nesretnih okolnosti našao potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Iako vjerujemo da nema potrebe za podsjećanjem, jer teško da je bilo kome ovaj skandal promakao, ministar se u nezavidnoj situaciji našao zbog fotografija, za koje se uspostavilo da su navodno fotomontaža, na njima je pak prikazan navodni Tolušić u društvu prostitutke s kojom u hotelskoj sobi u Srbiji šmrče kokain. Promptno su na ovu novonastalu situaciju reagirali gotovo svi predstavnici Vlade pa i ministri, a svoj obol priči žestokim je izjavama dao i sami Tolušić detektirajući potencijalne sumnjivce koji mu podmeću. Kako je napomenuo, on dvije godine uvodi red u svoj sektor u kojem se među ostalim pozabavio i čišćenjem kriminala.

”Dirnuo sam u niz osinjih gnijezda, i drago mi je zbog toga. Bit ću još žešći u budućnosti. Svi oni koji misle da će to moći riješiti prijetnjama, podmetanjima i medijskim pritiscima, to mogu zaboraviti. Očekujem da će policija i DORH vrlo brzo odraditi svoj posao, a bandi koja se malo zaigrala poručujem da su se namjerili na krivog i da počnu pakirati kofere”, izjavio je Tolušić bez da je detaljno imenovao onoga na koga sumnja. Sporne fotografije su ovjekovječene u objektu Central Business Apartmani u Zemunu, a ministar je pak kazao i kako je sve prijavio policiji.

U slučaj se uključila i SOA koja danima analizira sporne fotografije, koje su dostavili u DORH-u. Sada je pak na redu koordinirana istraga u kojoj će se pokušati pronaći počinitelj kojemu je namjera bila destabilizirati vlast. Prema onome što iz SOA-e dopire posebni softveri poslužili su za detektiranje fotomontaže, a ono što također valja reći jest da su i iz Nacionala koji je fotografije objavio objasnili da se radi o vrhunskoj montaži te da su slike objavili kako se njima kasnije ne bi moglo analizirati.

SOA koja je uključena u provjeru ove kompleksne priče osim analize fotografije, provjerila je i postoji li evidencija o Tolušićevim putovanjima u Srbiji te je utvrđeno kako ministar u toj zemlji nije boravio od 2005.godine, niti je u Srbiju ušao iz neke druge zemlje. Tolušić je među ostalim pokazao spremnost da se testira na droge, a svakako vrijedi reći i ono što se već provuklo kroz medije, a što je na društvenim mrežama postalo predmetom sprdnji.

Naime, analiza je pokazala da osoba na fotografiji na ruci nosi sat s bijelom narukvicom, kojega ministar ne posjeduje. Ruke osobe na fotografiji ne nalikuju ministrovim, a osim toga Tolušić uglavnom nosi drugačiji model cipela od kojih koje se prikazuju na fotografiji. Iz SOA-e se također od dobro upućenih izvora može čuti da ovaj slučaj za sada nisu uspjeli povezati s aferom SMS.

Osim toga, u Nacionalu se navodi i mail adresa s koje su novinari zaprimili određene podatke o spornim smilama, a u istoj elektronskoj poruci dobili su sadržaj u kojem se kritički progovara o Ivanu Đakiću, sinu saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića, koji baš poput prozvanog ministra dolazi iz virovitičkog kraja i koji se povezuje s Tolušićevim političkim uzletom, a ono što još valja spomenuti kao moguću slučajnost jesu ugovori za zakup državne zemlje koje je Ministarstvo nedavno raskidalo s poduzetnikom Claudeom Jambrušićem, koji s ministrom nije u dobrim odnosima što dakako ništa ne mora značiti.

Tolušić se u nekoliko navrata javno sukobljavao s korisnicima poticaja za krške pašnjake, a osim toga u sukobe je ulazio i s velikim trgovačkim lancima, te uistinu načitao teme koje do sada nisu bile otvarane na polju poljoprivrede, je li mu to moglo ugroziti karijeru ostaje za vidjeti.

Autor: Iva Međugorac / Dnevno


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Ugledni povjesničar brutalno razotkrio Ivu Goldsteina!
>>> IZGUBIO OSOBNU ISKAZNICU: Nećete vjerovati što mu se dogodilo
>>> Krstičevićeva sudbina ovisi o samo jednoj osobi: Njeno ime i više vam je nego poznato
>>> ANTE REBIĆ TOTALNI JE HIT U NJEMAČKOJ: Eintracht ga prijavio policiji zbog ‘ubojstva’
Komentari

Komentari