Nedjelja, 12 srpnja, 2020

Split: Oskvrnjen mural s grbom 4. gardijske brigade – išaran ćiriličnim slovima S

Splitska policija je potvrdila kako je netko išarao grb 4. gardijske brigade na muralu na splitskim Lokvama nacrtavši preko njega četiri crna ćirilična slova S, doznaje se u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Mural se nalazi na zidu zgrade u Šižgorićevoj ulici nedaleko od balotaškog igrališta na Lokvama. Policiji je slučaj prijavio građanin danas nešto poslije podneva, a kada je mural išaran još se ne zna.

Policija je obavila očevid i pozvala komunalce da mural saniraju, no to su, kako su izvijestili lokalni mediji, već napravili veterani 4. gardijske brigade.

“Policijski službenici koji su ujutro došli na uviđaj kazali su da su ovo jako opasne stvari. Nagađanja mogu biti svakojaka, ali je činjenica da u ovom kotaru, a pogotovo u zgradi na koju mural gleda, ima još uvijek jako puno miješanih stanova. Sada je najlakše je uperit prstom i nagađati, međutim, činjenica je da je ovo vandalizam i da je netko oskvrnavila mural 4. gardijskoj brigadi. Ne moram uopće govoriti da mi ovo osuđujemo najoštrije”, istaknuo je Daniel Lolić, predsjednik Gradskog kotara Lokve za Slobodnu Dalmaciju.

Međutim, zahvaljujući Torcidi, cijela situacija se jako brzo riješila i ispravila, a mural je obnovljen je istoga dana do 13 sati.

Izvor: narod.hr/Hina/slobodnadalmacija.hr

Komentari

Komentari