Srijeda, 29 siječnja, 2020

SPEKTAKL U LONDONU Cro Cop protiv Roya Nelsona

Velika vijest stiže nam iz Bellatora. Mirko Cro Cop Filipović borit će se protiv Roya Nelsona u Londonu 25. svibnja ove godine.

Vijest je to koja je iznenadila borilački svijet, ali i oduševila Mirkove navijače koji će ga ponovno moći gledati u MMA-u.

Mirko je jučer na svojoj Facebook stranici objavio logotip Bellatora te tako praktički najavio borbu protiv Nelsona, a danas je stigla i službena Mirkova potvrda.

Mirko je ovo borbu planirao odraditi u sklopu svoje oproštajne turneje, s finalom na Staru godinu 2018., ali da bi ostao u formi, mora odraditi još dvije borbe ove godine.

“To je mangupski potez s moje strane, dočekat će na oproštaju me neka mlada zvijer, a ja ću već biti u 45. godini. Zato se moram održavati, u ovim godinama ne mogu napraviti toliku. Zato moram odraditi još dvije borbe. Nije stvar u borbi jer osjećaj za borbu neću nikada izgubiti, ali kako da se natjeram na intenzivne pripreme, da se masakriram treningom, ako ne postoji cilj, odnosno borba? S ovoliko godina, moram imati cilj ispred sebe. Taj cilj nije novac, nego borba. Da se razumijemo, bit ću vrhunski plaćen. Zbog čega ljudi ustaju ujutro i idu na posao? Svi idu zaraditi, samo ja prema nekakvim komentarima ne bih trebao zaraditi. Koga boli briga za to… Ako će netko trenirati umjesto mene, trpjeti bol i udarce, onda bih razumio njegove komentare, a ovako – ‘mind your own business’.” Rekao je Mirko Filipović za portal Index.hr o svom planu, uoči borbe u Japanu posljednjeg dana 2017. godine.

Cro Cop (43) trenutno ima niz od osam pobjeda zaredom u različitim organizacijama. Dvije godine mlađi Nelson, prošlog mjeseca je izgubio na Bellatorovom Grand Prixu od Mitrionea. U posljednjih devet borbi slavio je samo tri puta.

Bit će to revanš njihove borbe iz listopada 2011. s UFC 127 eventa. Nelson je tada slavio prekidom u trećoj rundi, a nakon te borbe Mirko Filipović je napustio UFC, da bi se kratko vratio za event u Krakowu 2015. godine./HMS/

Komentari

Komentari