Srijeda, 12 kolovoza, 2020

SPAS U ZADNJI TREN: Nećete vjerovati što će Kerum napraviti za HDZ

Ovi će mu izbori, kaže, biti samo uvertira za lokalne izbore sljedeće godine, na kojima će opet u utrku za splitskog gradonačelnika

Bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju najavio je izlazak na parlamentarne izbore, koji će mu biti samo uvertira za one “prave” – lokalne 2021. – na kojima će se još jednom natjecati za gradonačelnika.

Kerum je najavio da će se sa svojim HGS-om natjecati samo u dvije najjužnije izborne jedinice – u devetoj i desetoj, te je bez ikakvog pardona rekao da će nakon izbora koalirati s onim tko pobijedi, ali da je on ipak “desno”, iz čega je jasno da priželjkuje suradnju s HDZ-om, strankom s kojom koalira i u Gradu Splitu i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

U nedjelju je Kerum gostovao i na N1 televiziji, gdje je bio još direktniji, rekavši da od stranaka poštuje samo HDZ i SDP, dok je Miroslava Škoru i Nikolu Grmoju (Most) nazvao klošarima.

– Danas Pernar, sutra Kolakušić, preksutra Škoro, pa Grmoja… To su klošari, obični. Kome su oni šta dali? Ništa. Ja imam popis ljudi kojima sam pomogao. Kerum je za njih institucija. Marka, brend. Kerum je za njih Marlboro – rekao je. Da će se u kampanji fokusirati najviše na Škoru i da će upravo njemu pokušati uzeti što je moguće više glasova jasno je iz Kerumovih salvi uvreda na Škorin račun.

Nakon takvog Kerumova ulaska u kampanju, frontalnog napada na “lažova i varalicu” Škoru, postavlja se očito pitanje: je li Kerum odlučio pokušati Škori “izbiti” (barem) jedan saborski mandat u Dalmaciji u dogovoru s vrhom HDZ-a ili je to Kerumova solo akcija, priprema terena za splitske izbore 2021.? Naime, potpuno je jasno da bi eventualni uspjeh Keruma išao direktno na štetu Miroslava Škore, manjim dijelom Mosta, a da HDZ ne bi izgubio (gotovo) ništa, prenosi jutarnji list

– Kerum je ispravno shvatio da se sa Škorom bori za glasove istih birača. Iako nama u HDZ-u jako odgovara to što je Kerum odlučio ući u parlamentarnu utrku, to nije rezultat organizirane i prethodno s HDZ-om dogovorene akcije – kaže naš izvor iz HDZ-a.

– Pošto je udario isključivo na gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu, ali ne i na HDZ, mislim da Kerum zapravo nama u HDZ-u poručuje da se njega ne smije otpisivati i kako s nama želi suradnju na lokalnim izborima 2021. – kaže naš drugi izvor s juga države.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SAD SE SVE ZNA: Lagali su oko koroni? Davali podatke i prije Dnevnika
>>> GOTOVO JE, INA JE ZAUVIJEK IZGUBLJENA: Plenković napravio neshvatljiv propust – kako će ovo objasniti građanima?
>>> Ljetovanje, smještaj – sve daju besplatno! Imaju samo 1 uvjet za turiste…
>>> POLITIČKI KAOS: Što će se sad dogoditi, afera Rimac seže čak do Plenkovića osobno
>>> PANIKA U HDZ-U: EVO ŠTO POKAZUJE NJIHOVO INTERNO ISTRAŽIVANJE, DALEKO SU OD POBJEDE!
Komentari

Komentari