Utorak, 11 kolovoza, 2020

Španjolska: ljevičarski ekstremisti vandaliziraju turističke atrakcije

Pojedine ekstremno ljevičarke grupacije se smatraju odgovornima za nedavno vandalističko djelovanje na određenim turistički aktivnim područjima u Španjolskoj. Jedan takav vandalistički ispad desio se nedavno na otoku Mallorca koji je poznat kao jedan od znatnijih turističkih atrakcija u Španjolskoj, piše breitbart .

Skupina Arran koja je definirana na wikipediji kao marksistička grupa mladih koja se zalaže za političku i ekonomsku suverenost te ponovno okupljanje katalonskih zemalja, uspostavu socijalističkog tipa vlasti i borbu protiv patrijarhalnog sustava kroz feminističku perspektivu je preuzela zaslugu za navedeni čin vandalizma.

Članovi grupe su objavili video na kojem se može vidjeti kako po automobilima koji su parkirani pored ceste crtaju razno „ komunističko „ znakovlje poput srpa i čekića, te kako čekićem razbijaju stakla automobila.

Na području Katalonije, odakle grupa i potječe, obrti kojima se profit temelji na turizmu, poput restorana i kafića, često postaju metama vandalističkih napada.

Nažalost ispadi ljevičarskog ekstremizma u Španjolskoj nisu po prvi put viđena pojava. Prije svega godinu dana su brutalno pretučeni studenti Katoličkog sveučilišta iz grada Murcia, jer su nosili majice na kojima su prikazani znak i ime njihovog sveučilišta. Godinu dana prije aktualan je bio slučaj u Aragonu, gdje je muškarac od 55 godina bio pretučen i zadobio ozbiljne ozljede mozga jer je nosio tregere na kojima je bila prikazana Španjolska zastava.

Autor: Petar Š. / Priznajem.hr

Komentari

Komentari