Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

ŠOKANTAN PROGON HRVATA IZ BIH I DAN DANAS: Mediji šute a zapaljene dvije kuće Hrvata kraj Viteza

Da bi nesreća bila veća, kuće su bile obnovljene.

U nedjelju, oko 21 sat, u Putkovićima kod Viteza izgorjele sudvije kuće čiji su vlasnici Hrvati. Vjeruje se da su zapaljene.

Franjo Brković 
je obiteljsku kuću obnovio nakon rata i dolazio na imanje koje se zajedno sa zemljom prostire na pet hektara. Njegov rođak Jozo Brković je umro prije dvije godine, a njegovu kuću naslijedila je sestra Lucija Biljaka iz Nove Bile. 

 

Franjin brat Zoran Brković za Flash.ba kaže da je o požaru doznao oko 23 sata.

– Odmah sam otišao vidjeti što se događa, međutim policija je već bila na požarištu i vršili su očevid. Vatrogasci iz Viteza su brzo intervenirali, tako da kuće nisu potpuno izgorjele. Dim i miris paljevine osjećao se na svakom koraku. Ne mogu ništa prejudicirati tko je to učinio, ali vidi se da je u Franjinu kuću palikuća ušao kroz prozor, čak se i posjekao staklom jer se vide ostaci krvi na prozoru. Nadam se da će policija uspješno riješiti ovaj slučaj paljevine, a ako ne riješi mi ćemo podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Mogu samo još reći da nismo bili ni u kakvoj zavadi s našim susjedima, odnosno komšijama, Bošnjacima sa Bukava, sela koje graniči sa Putkovićima – kaže Zoran, vidno potresen izgledom zapaljenih kuća.

U mjestu Putkovići do rata je živjelo desetak obitelji Hrvata, a nakon rata obnovljene su samo tri kuće. Dvije su zapaljene sinoć.Treća je ostala nedirnuta.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> HOĆE LI PUPOVAC IZAZVATI INCIDENT!? Penava odgovorio je li Pupovac dobrodošao u Vukovar

>>> Egzorcist Petar Glas: ‘Sotona nema vlast nad nama, osim ako…’

>>> Milijuni eura od ugovora Luke Modrića s Realom završili su u Republici Srpskoj…

Komentari

Komentari