Srijeda, 8 travnja, 2020

Snimka koja govori sve: Pogledajte kako je Putin pozdravio saudijskog princa

DANAS je u Buenos Airesu počeo Summit G20. Ovog tjedna je najavljeno nekoliko sastanaka koji se očekuju s velikim interesom medija. Prvi među njima trebao je biti sastanak Donalda Trumpa i Vladimira Putina.

Iako je Kremlj sastanak jučer bio potvrdio, predvečer je Donald Trump putem Twittera otkazao sastanak. Drugi sastanak koji je izazvao veliko zanimanje je najavljeni sastanak Putina i saudijskog princa Mohammeda bin Salmana.

Svjetske vođe ne znaju kako pristupiti bin Salmanu

O Bin Salmanu se u medijima zadnjih mjeseci piše u kontekstu naređivanja ubojstva novinara Jamala Khashoggija. Khashoggi je ubijen u saudijskoj ambasadi u Istanbulu, a njegovo tijelo do danas nije pronađeno.

Najvjerojatnije će tako i ostati jer je, prema zadnjim informacijama koje su objavili turski istražitelji, njegovo tijelo rastopljeno u kiselini i bačeno u kanalizaciju. Kako su izvijestili turski istražitelji, u njegovom ubojstvu je sudjelovalo 18 specijalaca povezanih sa saudijskom vladom i princom Bin Salmanom. Kako su upućeni u funkcioniranje te zemlje odmah po vijesti o ubojstvu novinara procijenili, ubojstvo je naredio Bin Salman.

Tu informaciju naknadno je neslužbeno potvrdila i američka CIA, iako američki predsjednik ne vjeruje u te tvrdnje. Njegovi ministar i glavni državni tajnik su ovog tjedna uvjeravali Kongres da Bin Salman nije naredio ubojstvo novinara te kako bi prekid suradnje sa Saudijskom Arabijom bio loš za SAD.

Kako javljaju novinari koji izvještavaju s terena u Buenos Airesu, velik broj svjetskih vođa ne zna ako pristupiti Bin Salmanu s obzirom na navode oko ubojstva Khashoggija.

Putin i Bin Salman srdačno se pozdravili 

No, kako se čini po snimci koji je danas stigao sa Summita G20 iz Buenos Airesa, jedan čovjek ne namjerava prekinuti suradnju s Bin Salmanom.

Radi se o Putinu koji je na summitu G20 Bin Salmana pozdravio kao bliskog prijatelja. Dali su si petice, nasmiješili se i potom sjeli jedan do drugoga.

Na snimci se na vratima iza njih vidi i Donald Trump koji ulazi u prostoriju, a kako javlja ruska agencija RIA, nakratko se sastao s Putinom.

Izvor: Index


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Krije li Slobodan Milošević najveću tajnu Haškoga suda? U javnosti se pojavila bizarna priča

>>> SRPSKI RATNI FOTOREPORTER TRAŽI AZIL U HRVATSKOJ: ‘Žele me likvidirati zbog moje foto arhive’

>>> Niko Kovač donio važnu odluku, a koja neće sjesti najbolje baš svima

Komentari

Komentari