Srijeda, 8 srpnja, 2020

SMILJANINA OBITELJ SMATRA KAKO ONA NIJE UBOJICA: Okreće li se policija prema ocu zbog događaja iz davne 2003.?

Za istragu će biti jako važno utvrditi tko je živio u kući za vrijeme ubojstva 23-godišnje Jasmine Dominić koja je nestala 2000. godine

Članovi obitelji Srnec u razgovoru s njima bliskim osobama odbacili su mogućnost da je Smiljana Srnec kriva za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u škrinji u obiteljskoj kući u međimurskom selu Palovac, piše Jutarnji list. 

Rekonstrukcija lokacije članova obitelji

Što se tiče javnosti, odgovora na pitanja kako se tijelo našlo u škrinji i tko je znao za tijelo za sada nema. Isto tako, ne zna se hoće li članovi obitelji uzeti blagodat, odnosno uskratiti odgovore na pitanja kojima bi mogli teretiti svojega bliskoga srodnika na koje prema zakonu imaju pravo. Policija još nije počela s ispitivanjima, jer se čeka pravomoćnost rješenja o provođenju istrage protiv Smiljane Srnec. Usprkos tome, u javnosti izlaze informacije koje bi mogle istragu odvesti u jednom ili drugom smjeru.

Za istragu će biti jako važno utvrditi tko je živio u kući za vrijeme ubojstva 23-godišnje Jasmine Dominić koja je nestala 2000. godine. Upravo će to biti problem za istražitelje s obzirom na to da su u tom razdoblju i pokojni Martin Dominić i njegova supruga Katarina Dominić radili sezonski. On na gradilištima, a ona kao kuharica u Njemačkoj. Upravo će zbog dinamike posla biti teško rekonstruirati jesu li oni u tom razdoblju boravili u kući.

Živjeli zajedno dvije godine

Mještani koji su razgovarali s novinarima ne mogu se sjetiti jesu li roditelji nesretne Jasmine Dominić bili u Palovcu kada je ona nestala. Međutim, zna se da su pokojni Martin Dominić i njegova supruga Katarina Dominić oko dvije godine živjeli u kući u kojoj se nalazila i škrinja s tijelom. To je bilo otprilike od 2011. do 2013. godine kada je Martin umro.

Kako je ispričao jedan njegov prijatelj, Martin se vratio u Hrvatsku i otad je radio po terenu u Puli, Rijeci te kratko u Njemačkoj.  A otkada je saznao da je bolestan živio je u kući. Njegova supruga vratila se iz Njemačke kako bi u tom razdoblju bila uz njega. Stoga, u tom je razdoblju u kući živjelo ukupno sedmero osoba: Smiljana sa svojim suprugom i troje djece te otac i majka.

“Nakon što se razbolio i umro, žena mu je otišla u Njemačku raditi za stalno, nije više radila samo sezonski”, kaže jedan od dobrih poznanika Jasminina oca.

Svađale su se zbog novca

Prijatelj pokojnog Martina ispričao je za Jutarnji kako on smatra da policija još tijekom prijave Jasminina nestanka nije odradila posao kako treba i sada se, kaže, sumnja okreće prema njezinu ocu za kojega svi mještani Palovca imaju riječi hvale.

Informacija do koje je Jutarnji došao je da je, navodno, tijekom 2003. godine policija intervenirala kod Martina Dominića zbog obiteljskog nasilja. Ta informacija nije službeno potvrđena, međutim u slučaju da se to dogodilo bez samog razloga intervencije teško će biti taj događaj povezati s ubojstvom Jasmine Dominić.

“Martin je Jasminu volio više od Boga. Znao je i reći da: ‘Ne daj Bože da umrem prije nego što je nađem’. On ju je stalno tražio i prvi je prijavio njezin nestanak, ali nitko ga nije doživljavao”, ispričao je jedan od mještana Palovca, koji također tvrdi da je Martin bio dobrica.

“Koliko znam, Jasmina i Smiljana su se dosta svađale, ali u svoja četiri zida, najviše zbog novca koji je mama slala iz Njemačke. Smiljana je puno kockala i tu je možda puklo”, smatra mještanin.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SMILJANINA OBITELJ SMATRA KAKO ONA NIJE UBOJICA: Okreće li se policija prema ocu zbog događaja iz davne 2003.?
>>> KIM JONG-UN UČINIO DOSAD NEZAMISLIVO: Održan je kratak brifing, a onda je strani novinar ispalio pitanje
>>> Pučka pravobraniteljica traži da ju MUP obavijesti što poduzima zbog Thompsonove facebook objave s fašističkim pozdravom
>>> Miroslav Škoro: Čini mi se da živimo u vrijeme dok glasna manjina terorizira tihu većinu
Komentari

Komentari