Srijeda, 15 srpnja, 2020

SLOVENSKI POLICAJAC UPUCAO MIGRANTA? Mediji pišu da je Iračanin nožem ranio taksista pa krenuo prema policiji

Mediji neslužbeno navode kako policija ne isključuje mogućnost da je napad na vozača taksija nastao kao posljedica svađe između ilegalnih migranata i krijumčara, odnosno organizatora ilegalnih prijelaza, što još nije službeno potvrđeno

Pucnjem u nogu slovenski policajac je  u nedjelju onesposobio  stranog državljanina, navodno Iračanina i migranta, nakon što je on ranio domaćeg  taksista, a onda nožem krenuo prema organima reda odbijajući se predati, objavili su u ponedjeljak slovenski mediji, pozivajući se na izvore u policiji.

Kako jutros potvrdila policija iz Nove Gorice, grada na zapadu zemlje uz granicu s Italijom, incident se dogodio u nedjelju oko 18 sati, kad je policija na dojavu građana na cesti prema mjestu Vogrsko našla slovenskog taksista koji je imao okrvavljen vrat, a nedaleko tog mjesta i njegov automobil u kojemu je sjedila nepoznata osoba za koju su ustanovili da ne razumije slovenski i da je stranac.

Nije se odazvao na pucanj upozorenja

Taksist im je ispričao da ga je spomenuti napao pa su policajci dotičnog na engleskom pozvali da izađe iz vozila i legne na zemlju, što je on odbio i krenuo nožem prema jednom od njih. Budući da se nije odazvao na pozive i na pucanj upozorenja u zrak, onesposposobljen je pucnjem u donji dio noge, svladan i oduzeto mu je oružje.

Osumnjičeni stranac  je odvezen u obližnju lokalnu bolnicu, gdje ostaje pod policijskim nadzorom, a prilikom intervencije lakše je ozlijeđen i jedan policajac, potvrdila je jutros policija, dodavši kako je istraga utvrdila da je policajac reagirao pravilno i da je upotreba vatrenog oružja u tom slučaju bila u okviru zakona i propisa o postupanju policije.

Protiv osumnjičenog vodi se predkazneni postupak zbog kaznjenog djela lakše tjelesne ozljede  taksista opasnim oružjem te za  napad na službenu osobu, odnosno policajca.

Identitet se još provjerava

Kako prenose slovenski mediji, prema prvim saznanjima osumnjičeni je migrant, irački državljanin, ali se njegov identitet i domicil još dodatno provjeravaju. Isto tako, mediji neslužbeno navode kako policija ne isključuje mogućnost da je napad na vozača taksija nastao kao posljedica svađe između ilegalnih migranata i krijumčara, odnosno organizatora ilegalnih prijelaza, što još nije službeno potvrđeno.

Mediji navode kako je riječ o drugom teškom incidentu vezanom na migrante nakon što je prije par mjeseci nekoliko njih otelo starijeg seljaka u vinogradu u južnom dijelu zemlje, a onda s njime i vozilom pobjeglo u Italiju, gdje su uhićeni i vraćeni slovenskoj policiji. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ZBOGOM, VUČIĆU: ‘Povlačim se iz politike… Čovjek mora znati kada je vrijeme’
>>> Radnik iz BiH poginuo u Austriji
>>> Amerikanac otkriva: Da, vi u Europi imate bolju hranu, a evo i zašto
>>> DRAMATIČAN APEL BRANIMIRA BUNJCA “Supruga me ostavila, a bio sam spreman poginuti za nju”
Komentari

Komentari