fbpx
Nedjelja, studeni 17, 2019

Slovenska policija opet otkrila ilegalne migrante, upozorava i Hrvatsku

Slovenska policija u ponedjeljak je, tijekom ophodnje uz granicu s  Hrvatskom, na području Črnomelja u južnoj Sloveniji zatekla 22 stranca različitih nacionalnosti iz Afrike i s Bliskog istoka te je utvrđeno da su nezakonito prešli granicu, objavila je u utorak policijska postaja u Novom Mestu, zadužena za taj sektor međudržavne granice.

Postupak u vezi sa zatečenim ilegalnim migrantima još je u tijeku, a radi se o po 8 državljana Pakistana i Maroka, 3 Iranca, dva Afganistanca i jednom Iračaninu.
Kako navode slovenski policijski izvori, u zadnjem razdoblju najviše ilegalnih migranata koji nezakonito uđu u Sloveniju otkrije se na području Črnomelja te na području koparske općine, a povećava se i broj otkrivenih prijestupnika koji se bave ilegalnim prijevozom migranata iz različitih država, koji se odlučuju na taj prijestup iz lukrativnih pobuda unatoč visokim zaprijećenim kaznama, prenose slovenski mediji.
Državni tajnik u slovenskom MUP-u Boštjan Šefic izjavio je tim povodom u ponedjeljak za Slovenski radio da bi Hrvatska trebala bolje čuvati svoje granice prema susjednim državama, nečlanicama EU-a, kako migranti ne bi dolazili u Sloveniju jer ima obvezu zaštite vanjske granice EU-a.
“Uz nastavak sadašnjeg trenda rasta ilegalnih migranata naša će država uskoro biti prisiljena donijeti određene mjere koje neće biti lake ni za Sloveniju, ali bi u takvom razvoju situacije bile neophodne”, kazao je Šefic za Slovenski javni radio servis.
Ustvrdio je čak da slovenska policija “uhvati skoro tisuću migranata i izbjeglica” mjesečno, pri ilegalnom prelasku slovensko-hrvatske granice i ulasku u Schengenski prostor i da je to “definitivno previše” te da to dokazuje kako Hrvatska, “unatoč tome što se trudi”, svoj posao čuvanja vanjske granice EU-a “ne obavlja kako bi trebala”. Hina

Komentari

Komentari