Utorak, 2 lipnja, 2020

Slovačka javnost šokirana: ‘To je ciganski teror protiv pristojinh ljudi!’

Bivši slovački premijer Robert Fico sablaznio je javnost trivijalizacijom rasizma, a  Nacionalna kriminalistička agencija NAKA pokrenula istragu protiv njega.

Fico, koji je još uvijek vođa najveće stranke u vladi, kritizirao je presudu desničarskom ekstremistu Milanu Mazureku koji je zbog rasističkih izjava protiv romske manjine kažnjen s 10.000 eura.

Mazurek, koji je bio zastupnik u parlamentu od 2016. iz redova ekstremno desne Narodne stranke Naše Slovačke (LSNS) proglašen je krivim u utorak zbog izjava u radijskom intervjuu prije tri godine. U tom intervjuu 2016. Mazurek je članove romske manjine nazvao je parazitima. “Oni ne čine ništa za naš narod, niti ičim pridonose našem državnom proračunu, a niti našoj kulturi, no odlučni su u tome da žive na margini društva i da isisavaju sustav socijalne skrbi”, rekao je Mazurek u tom intervjuu te cijelu situaciju nazvao “ciganskim terorom protiv pristojnih ljudi”.

Robert Fico je kritizirao presudu na Facebooku kao licemjernu. “Mazurek je samo rekao što većina ljudi misli“, kazao je Fico te dodao kako takve “sudske odluke donesene pod pritiskom liberalnih medija jedino mogu voditi solidarnosti s desničarskim ekstremistima i donijeti im nove glasove”.

Izvor: Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> LAŽI BORISA PETKA: Nije napadnut zato što je Srbin!
>>> NOVI ŠOVINISTIČKI ISPAD VEDRANE RUDAN: “U Hratskoj više nema ni Srba ni Cigana ni Židova, samo zločinci sa krvavim očnjacima”, Hrvate nazvala ubojicama i razbojnicima
>>> RUŽA ZAKUCALA! Otkrila što zaista radi Milorad Pupovac! Sad su sve maske pale
>>> ROJS BEZ DLAKE NA JEZIKU PUPOVCU: Milorade, seli u Srbiju ako ti ne paše! Dosta je četnikovanja
Komentari

Komentari