Ponedjeljak, 19 listopada, 2020

SLIJEDI SILOVITA PROMJENA VREMENA – EVO KOJE ĆE KRAJEVE PRVO ZAHVATITI

Danas u većini zemlje počinje promjena vremena u obliku pljuskova i kiše. Na Jadranu i u središnjim krajevima unutrašnjosti bit će ih već ujutro, ali glavnina oborine dolazi u kasnijim poslijepodnevnim satima i u noći na subotu.

Jutro će biti sunčano i suho samo u istočnim krajevima, a u ostatku zemlje bit će promjenjivo oblačno s povremenom kišom ili pljuskovima.

Na Jadranu i osobito u gorskom dijelu zemlje već su u prvom dijelu dana mogući jaki i obilni pljuskovi ili jače grmljavinsko nevrijeme. Puhat će i jako jugo, a u unutrašnjosti umjeren jugozapadnjak.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne, a osobito navečer, stiže obilnija kiša i češći pljuskovi. Danas će još biti toplo te će temperatura doseći 28 stupnjeva te s jakim jugozapadnjakom i dalje pristiže topao zrak.

U Slavoniji i Baranji poslijepodne će padati kiša s povremenim i grmljavinskim pljuskovima. Ujutro će puhati umjeren, a poslijepodne jak južni i jugozapadni vjetar, no toplo će se vrijeme zadržati.

U Istri će biti najjača kiša te najobilniji pljuskovi, a moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme u zapadnom dijelu. Obilna kiša padat će i u gorskom dijelu, osobito u Lici, a sve to pratit će i jak do olujni južni vjetar.

Na jugu Dalmacije bit će većinom sivo, tmurno i kišovito. Moguće je jače nevrijeme uz obilnu i jaku kišu, a jako jugo okrenut će jak do olujni južni vjetar.

Na kopnu ni sljedećih dana vrijeme uglavnom neće biti kišovito uz povremene pljuskove, osobito u noći sa nedjelje na ponedjeljak, ali najveća promjena sigurno će biti zahladnjenje.

Jadran također očekuje promjenjivo vrijeme uz pljuskove i kišu, ponegdje i izraženo grmljavinsko nevrijeme. Zapuhat će jaka bura u subotu koja će u nedjelju okrenuti na sjeverozapadnjak.

Od sutra promjena vremena koja će započeti kišom i pljuskovima te jakim i olujnim jugo.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NIŠTA OD PROGŠALENJA STEPINCA SVETIM: Srpska pravoslavna crkva izvela nevjerojatan manevar
>>> SLIJEDI LI HRVATSKOJ NOVI SCENARIJ? Uvodi se novi tip lockdowna, evo kako će izgledati…
>>> HOĆE NAS DOTIĆI: Upravo objavili: Evo po kojem tečaju će se kuna mijenjati za euro…
>>> PEOVIĆ U SABORU: “TUĐMAN JE RATNI ZLOČINAC!” A JUČER JE BRANILA TITA I PETOKRAKU!
Komentari

Komentari