Petak, 28 veljače, 2020

Slavni nogometaš razbjesnio gay zajednicu, sličnu je stvar napravio i jedan Hrvat

Urugvajac Edinson Cavani je utakmicu počeo s kapetanskom trakom u duginim bojama u znak podrške LGBT populaciji, no tamošnjim navijačima nije promaknulo da je istu traku skinuo.

Francuski prvak PSG sinoć je u 37. kolu prvenstva kod kuće svladao Dijon s 4:0, a kapetan Parižana u toj utakmici bio je Edinson Cavani.

Urugvajac je utakmicu počeo s kapetanskom trakom u duginim bojama u znak podrške LGBT populaciji, no tamošnjim navijačima nije promaknulo da je istu traku skinuo.

Naime, tijekom utakmice Cavani je promijenio kapetansku traku i nastavio igrati s “običnom” vrpcom oko ruke.

Vodstvo francuske lige od svih je kapetana tražilo da u 37. kolu nose trake s duginim bojama kao znak borbe protiv homofobije. Neki to nisu napravili, dok je Cavani počeo susret s takvom trakom oko ruke pa je promijenio.

Na Twitteru se već mogu pronaći komentari iz LGBT zajednice u kojima se Cavani žestoko kritizira zbog toga poteza.

Podsjećamo, sličnu je stvar napravio jedan hrvatski nogometaš. Josip Brekalo odbio je nositi traku u duginim bojama iako je to bila odluka vodstva Wolfsburga.

– Moram kazati kako ne mogu potpuno stajati iza ove akcije. Moj kršćanski odgoj suprotan je tome. Ja sam strogo vjerski odgojen. Ako netko ima takva uvjerenja, to mi je u redu, ali to je isključivo njegova osobna stvar. Ali jedan poseban simbol koji izražava stav drugih i drukčijih ljudi ja ne želim nositi – kazao je tada Brekalo i dodao:

– Izrazio sam svoje mišljenje i nemam ništa protiv ničijih uvjerenja, poštujem sve ljude, ali imam svoj stav oko nekih stvari.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NOVINARI ISMIJAVALI HOS PA DOBILI ODGOVOR: Hosovac im burtalno očitao lekciju
>>> NEOČEKIVANI IZBOR! KUD BAŠ NJEGA? Nećete vjerovati tko bi trebao preuzeti Mandžukićev Juventus!
>>> MATIĆ OTKRIO: Pravi razlog dolaska Angele Merkel nije privrženost HDZ-u
>>> ĆIRO SE ČUDI: “Pljuju me, a moja gesta trebala bi biti primjer svima!”
Komentari

Komentari