Četvrtak, 13 kolovoza, 2020

Sladoljev poručio Pupovcu koji je umjesto na proslavu Oluje otišao u Srbiju: ‘Suživot neće biti moguć bez istinskih predstavnika Srba’

“Zastupniče Pupovac jučer ste trebali biti s 18 tisuća Srba koji su branili Hrvatsku. Zastupniče Pupovac jučer ste trebali biti sa srpskim starcima u zabačenim siromašnim selima koji su vas vidjeli samo na televiziji ako uopće imaju struju. Jučer Vam je na ustima trebala biti himna koju je uglazbio Srbin Josip Runjanin”, poručio je Mostov zastupnik Marko Sladoljev čelniku SDSS-a Miloradu Pupovcu koji je umjesto na proslavu Oluje, odlučio otići u Srbiju odakle su upućene oštre poruke.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Zastupniče Pupovac jučer ste trebali biti s 18 tisuća Srba koji su branili Hrvatsku. Zastupniče Pupovac jučer ste trebali biti sa srpskim starcima u zabačenim siromašnim selima koji su vas vidjeli samo na televiziji ako uopće imaju struju. Jučer Vam je na ustima trebala biti himna koju je uglazbio Srbin Josip Runjanin.

Ipak vi ste izabrali neke druge ljude u nekoj drugoj zemlji i odlučili pjevati neke druge himne. Vjerujem da se borba protiv tame sastoji u paljenju malih svijeća kako bi tama bila manja.Koliko ste puta to propustili učiniti samo vi znate? Ja znam da suživot na koji se toliko pozivate zbog vaših propusta namjernih ili nenamjernih neće biti moguć bez istinskih predstavnika Srba.”

Podsjetimo, ono što Hrvati obilježavaju kao proslavu velike pobjede u Domovinskom ratu, kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Srbija obilježava kao “Dan sjećanja na prognane i poginule”. Središnja komemoracija održana je u nedjelju pred manastirom na Fruškoj Gori. Tamo su se između ostalog našli Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović.

”Posebno veliki pozdrav za predstavnike Srpskog narodnog vijeća iz RH…”, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije. Pola sata trajalo je njegovo obraćanje i bilo je tu svega: ”Večeras neki slave sladostrasno, slavodobitno. Uz pjesme u kojima veličaju ustaške, nacističke pozdrave, uz pjesme u kojima nam prijete da će nas stići njihova ruka i preko Drine u Srbiji. (…) Mali su i Dunav i Sava, nedovoljno široki i duboki da prime sve srpske suze od prije 24 godine. (…) ‘Mi smo jedini koji smo prihvatili to da su i neki od naših ljudi počinili zločine i s njima se obračunali, a svi drugi uradili su samo jednu stvar: za sve su gledali kako i na koji način da okrive Srbe”, ustvrdio je Vučić.

“Oluja” se prema Srbima više nikada neće ponoviti, o tome neka nitko ne sanja. Ako je u Hrvatskoj spremaju za nekog drugog – to je već njihov problem. Srbima nemojte prijetiti”, ocijenio je srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin, reagirajući na izjavu hrvatskog kolege Damira Krstičevića da je hrvatska vojska spremna za nove “Oluje”.

“Slaviti zločinačku ‘Oluju’ mogu samo oni kojima je normalno da se polažu vijenci na grobove ustašama i kojima je normalno da se ne poštuje ni Ustavni sud, samo ako je omogućio uporabu ćirilice”,, rekao je Vulin. “Srbija ne želi ni pedalj Hrvatske, a sve manje je žele i Hrvati koji je masovno napuštaju”, naveo je Vulin u izjavi koju prenosi Ministarstvo obrane.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> VOJNIK ODGOVORIO PUPOVCU: Milorade, gledao sam te na TV-u! Nisi ti budala, za budale zakoni važe
>>> KOSOVO BLOKIRANO ZA SRBE: Na Kosovo se od jučer više ne može sa putovnicom Srbije
>>> ZEKANOVIĆ: Medijskom blokadom pokušavaju smanjiti važnost događaja u Međugorju
>>> Vakula prognozira što nam slijedi nakon skorog pogoršanja vremena, spominje se i toplinski val
Komentari

Komentari