Nedjelja, 27 rujna, 2020

Škoro vodeći i u anketi 24 sata!

S predsjedničkom kampanjom započele su i ankete u medijima – gotovo svaki portal ima anketu “za koga ćete glasati na izborima”, a u većini njih Škoro ili vodi ili je tik uz Kolindu-Grabar Kitarović. Zoran Milanović u tim anketama u pravilu stoji loše, iako u anketama koje se provode telefonom i koje objavljuju PR agencije stoji znatno bolje.

Izbori se održavaju 22. prosinca, a u utrku za Pantovčak krenulo je 11 kandidata. To su redom: aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović, pjevač i poduzetnik Miroslav Škoro, pravnik Mislav Kolakušić, redatelj Dario Juričan, ekonomist Dejan Kovač, aktivistica Katarina Peović, odvjetnica Dalija Orešković, saborski zastupnik Ivan Pernar, političari Anto Đapić te Nedjeljko Babić.

Povjerenstvo je službene kandidate objavilo danas iza podneva, nakon što je provjerilo pravovaljanost svih 12 zaprimljenih kandidatura, te utvrdilo da jedna od njih, kandidatura nezavisnog Slobodana Midžića, nije potpuna. Ta je kandidatura od potrebnih 10 tisuća, imala samo jedan potpis, nepotpuna je i odbija se, rekao je na sjednici DIP-a njegov predsjednik Đuro Sessa.

DIP je utvrdio listu predsjedničkih kandidata, a kad ju objavi na svojim mrežnim stranicama i službeno će krenuti izborna promidžba koja će trajati do ponoći 20. prosinca. Svoje programe do tada će i službeno moći predstavljati svi predsjednički kandidati. Po brojnosti kandidatura, ovogodišnji su predsjednički izbori u ‘zlatnoj sredini’. Najviše ih je, 13, bilo 2004. godine, a najmanje, samo četiri, prije pet godina.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Hrvatska uvodi način mjerenja brzine na auto cestama koji je u Njemačkoj proglašen – neustavnim!
>>> Snimio nezamislive zločine: “Arkanovci su se derali da ništa ne slikam, bilo je puno vrištanja. Onda su ubili muškarca pa ženu…”
>>> PISMO UČITELJA U POTPUNOSTI RAZOTKRILO SINDIKATE: Izdani smo, a njihov je interes samo jedna stvar!
>>> Pogledajte što kaže anketa Večernjaka o popularnosti kandidata: Ni blizu agencijskim anketama!
Komentari

Komentari