Srijeda, 5 kolovoza, 2020

Škoro: Srbija mora platiti odštetu ljudima koji su bili u logorima

Tek nekoliko minuta je odgovarao na pitanja novinara prokomentiravši film i politiku kakvu bi Hrvatska trebala voditi prema Srbiji

Predsjednički kandidat i pjevač Miroslav Škoro obratio se kratko medijima nakon prikazivanja filma “Glavu dole, ruke na leđa” u osječkom kinu.

Novinari su ga odmah upitali o istraživanjima koji prikazuju da ozbiljno prijeti predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i SDP-ovom Zoranu Milanoviću.

– Ankete su nešto na što treba paziti jer pokazuju određene trendove. Ne oslanjam se previše na ankete, pokušavam se oslanjati na ono što sam se oslanjao čitav život, na bilo naroda – rekao je Škoro.

Dotaknuo se filma neposredno odredivši smjernice vanjske politike napose prema susjednoj Srbiji.

– To je za ne povjerovati. Da država još uvijek nije stala…iza zarobljenika srpskih koncentracijskih logora – emotivno je progovorio kandidat Škoro.

– Ono što mogu reći o postotcima, postotci nisu važni, važno je da Srbija plati odštetu ljudima koji su proveli to vrijeme u njihovim koncentracijskim logorima, važno je da vratimo sve nestale, da saznamo gdje su, važno je da riješimo granicu s tom državom – rekao je i otišao, piše vecernji.hr

Na svojoj službenoj Facebook stranici također se dotaknuo filma i Srbije.

– Među tisućama poruka, nakon objave kandidature, dobio sam preko facebooka i jednu od gospođice Andreje Vukelić iz Osijeka koja je dijete dragovoljca Domovinskog rata. Pozvala me na prikazivanje filma “Glavu dole, ruke na leđa”. S osobitom čašću odazvao sam se njenom pozivu i večeras u kinu Urania, u Osijeku pogledao taj potresni film. Naša država mora stati iza tužbi logoraša koji traže odštetu od Srbije i pod svaku cijenu inzistirati na otkrivanju sudbina i zadnjeg našeg nestalog branitelja i civila, rješavanju pitanja granice na Dunavu i vraćanju cjelokupnog pokradenog kulturnog blaga. Dobrosusjedske odnose trebamo graditi na politici čistih računa, a ne “stavljanjem stvari pod tepih – poručio je na društvenoj mreži.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Sky: Rebić uskoro ide u Madrid za više od 40 milijuna eura
>>> Vozite malo iznad ograničenja? Evo koliko opraštaju kamere za mjerenje brzine!
>>> TREBA IĆI NA PRETRAGE Moguće da je Merkel ozbiljno bolesna
>>> Zaustavljen trend rasta broja iseljenih: Vraćaju se brojni povratnici, a broj doseljenih se udvostručio
Komentari

Komentari